Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iohannis i-a scris lui Grindeanu: Reducerea bugetelor in domeniul securitatii nationale e un gest iresponsabil si o grava eroare

Iohannis i-a scris lui Grindeanu: Reducerea bugetelor in domeniul securitatii nationale e un gest iresponsabil si o grava eroare
Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare prim-ministrului Sorin Grindeanu, in care i-a atras acestuia atentia ca reducerea bugetului in domeniul securitatii nationale "reprezinta un gest iresponsabil si o grava eroare".

"In contextul dezbaterilor privind alocarile bugetare pentru ordonatorii principali de credite, remarc faptul ca, pentru domeniul securitatii nationale, cu exceptia bugetului Ministerului Apararii Nationale, toate celelalte bugete sufera reduceri fata de executia bugetara a anului 2016, unele dintre aceste reduceri fiind semnificative.

In acelasi timp, nu au fost aduse inca argumente necesare, pertinente si credibile, care sa explice aceasta reducere a finantarii.

(...) In acest sens, asigurarea securitatii nationale ar trebui sa fie o prioritate absoluta, si nu orgoliile politice de moment. Intentia Guvernului de a reduce aceste bugete reprezinta un gest iresponsabil si o grava eroare. Nu ne putem juca niciodata cu siguranta cetatenilor, cu securitatea Romaniei", se arata in scrisoarea postata pe Administratia Prezidentiala.

Presedintele subliniaza ca "reducerea bugetelor pentru domeniul securitatii nationale este nu doar nejustificata, ci total inoportuna", in conditiile in care proiectul de buget pentru anul 2017 prevede o crestere a cheltuielilor totale, fata de 2016, de aproape 31 miliarde lei, adica 15 la suta.

Seful statului subliniaza ca, desi in bugetul destinat Ministerului Apararii exista o alocare suplimentara fata de anul 2016, respectiv de aproape 1,5 la suta din PIB, "nu sunt respectate angajamentele ferm asumate, atat de catre conducerea Guvernului, cat si a PSD, de a se asigura un buget de 2% din PIB, conform programului de guvernare si Acordului din 2015, convenit cu intreg spectrul politic".

- continua - ...citeste mai departe despre "Iohannis i-a scris lui Grindeanu: Reducerea bugetelor in domeniul securitatii nationale e un gest iresponsabil si o grava eroare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5745 ori