Iohannis: Guvernul arunca in haos economia, toate se vor scumpi. E lacomia Guvernului PSD

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 13:33
1096 citiri
Iohannis: Guvernul arunca in haos economia, toate se vor scumpi. E lacomia Guvernului PSD
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut miercuri o declaratie de presa, dupa sedinta CSAT, in care s-a aratat ingrijorat de noile taxe anuntate de ministrul de Finante. Seful statului a avertizat ca viata romanilor va deveni mult mai scumpa, pentru ca taxele pe care vrea Guvernul sa le adopte vor produce reactii in lant.

"N-au bani, nu stiu cum sa faca rost de bani si inventeaza pe picior tot felul de impozite si taxe. Total eronata aceasta abordare pesedista. E motiv de ingrijorare pentru toti romanii. Va face viata romanilor mai scumpa", a avertizat Iohannis.

Seful statului a cerut Executivului sa renunte la idee si sa se puna la masa cu patronatele, sindicatele si mediul de afaceri, pentru a gasi solutii viabile.

Totodata, Iohannis a insistat ca va participa la toate sedintele de guvern de acum incolo, pentru a se opune atat acestei ordonante, cat si celei pe Justitie, in care ar putea fi strecurate si amnistia si gratierea.

Guvernul introduce "taxa pe lacomie" la banci si anunta modificari la Pilonul II si la taxele pe viciu. Vor urma si alte masuri

"Am luat in discutie propunerile de buget ale Ministerului de Finante. Mai multe detalii veti gasi in comunicatul pe care il vom da in scurt timp.

Cu totii am aflat ca Guvernul pregateste o OUG pentru noi taxe si impozite. Ma duce cu gandul la o afirmatie pe care a facut-o doamna prim-ministru la discursul inaugural. Spunea ca nu va introduce noi impozite si taxe. Iata ca nu a trecut niciun an si introduce.

Aceasta OUG nu a fost discutata cu partenerii, nu are o analiza la fundamentare, vine cu idei nemaiauzite pana acum. Arunca in haos economia", a spus Iohannis.

Citeste mai departe despre "Iohannis: Guvernul arunca in haos economia, toate se vor scumpi. E lacomia Guvernului PSD" pe Ziare.com.

#Klaus Iohannis CSAT decembrie 2019, #Iohannis reactie taxa lacomie , #Stiri Guvern