Iohannis explica interesul Romaniei pentru America Latina si Caraibe

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 11:13
1019 citiri
Iohannis explica interesul Romaniei pentru America Latina si Caraibe
Foto: B1 TV

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, inainte de plecarea la Bruxelles unde se desfasoara summit-ul UE-CELAC, ca pentru Romania dezvoltarea unui parteneriat bi-regional UE-America Latina si Caraibe prezinta un interes deosebit.

"Voi sustine la Bruxelles cele trei obiective ale Summit-ului: consolidarea dialogului politic, dezvoltarea legaturilor economice si cooperare extinsa.

Pentru Romania, ca tara de origine latina, dezvoltarea unui parteneriat bi-regional UE-America Latina si Caraibe prezinta un interes deosebit. Participarea la programele de cooperare dintre aceste regiuni deschide noi oportunitati pentru o colaborare mai stransa cu statele latino-americane, inclusiv in domeniul economic", a afirmat presedintele Iohannis, la Aeroportul Henri Coanda.

El a precizat ca este al saptelea summit al UE cu tarile Americii Latine si al doilea care include in format si zona Caraibe, punctand ca mizele reuniunii sunt: o relatie interregionala revigorata, o agenda comuna ...citeste mai departe despre "Iohannis explica interesul Romaniei pentru America Latina si Caraibe" pe Ziare.com

#Iohannis summit America Latina Caraibe, #Iohannis parteneriat America latina, #Iohannis summit Bruxelles , #Stiri Guvern