Iohannis: E clar ca Dragnea trebuie sa demisioneze. Ce le raspunde liderilor straini care nu inteleg ce se petrece in Romania

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 19:52
856 citiri
Iohannis: E clar ca Dragnea trebuie sa demisioneze. Ce le raspunde liderilor straini care nu inteleg ce se petrece in Romania
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, ca liderul PSD trebuie sa demisioneze din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. El a relatat cum e asaltat de oficialii straini cu intrebari despre situatia din Romania, acestia neintelegand cum de s-a ajuns aici.

Despre circul din fata DNA, de marti seara, cand o parte dintre cei prezenti l-au huiduit pe presedintele PSD, in timp ce restul l-au aplaudat, Iohannis a spus ca nu a cautat sa-l vada in mod special, insa nici nu l-a putut trece cu vederea. "Nu m-am uitat expres, dar a fost atat de evident in toata media, incat nu a putut fi evitat".

Citeste pe larg despre vizita lui Dragnea la DNA, unde a fost sa afle ca i s-a pus sechestru pe avere. Intampinat cu aplauze si huiduieli, seful PSD a tacut malc

"E clar ca trebuie sa demisioneze, nici nu trebuia sa ajunga acolo", a mai spus presedintele despre Liviu Dragnea.

"Este gresit ca in conducerea statului sa ajunga oameni cu probleme penale, pentru ca acesta este rezultatul. Ei ajung acolo si vor sa-si apere pielea proprie, nu pe cea a romanului", a mai spus Iohannis.

"Vin si statueaza prostii de tipul statul paralel, se victimizeaza, cand de fapt scopul e sa-si protejeze propria persoana", a completat presedintele.

"Acest tip de circ si victimizari nu face deloc bine Romaniei", a subliniat presedintele.

Intrebat cum se vede din afara tarii faptul ca DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru recuperarea prejudiciului de 127 de milioane de lei, Iohannis a replicat: "De afara se vede tot asa cum il vedem si noi: iti pui mainile in cap!

Va dati seama ce intrebari interesante primesc saptamanal de la alti sefi de stat si de guverne... Lumea nu poate intelege cum s-a putut ajunge aici si e destul de greu de explicat cum de romanii tolereaza o astfel de abordare in fruntea statului".

Chestionat daca se simte stanjenit, Iohannis a afirmat: "Nu ma simt stanjenit, pentru ca eu reprezint Romania si reprezint toti romanii si sunt mandru ca reprezint Romania, dar nu pot sa evit aceste intrebari.

Chiar daca gasesc explicatii care tin de statul de drept si felul cum vedem noi statul de drept, totusi e neplacut sa te intrebe cum e posibil ca numarul doi si numarul trei din stat sa fie implicati in cercetari penale". ...citeste mai departe despre "Iohannis: E clar ca Dragnea trebuie sa demisioneze. Ce le raspunde liderilor straini care nu inteleg ce se petrece in Romania" pe Ziare.com

#Iohannis demisie Dragnea, #Iohannis circ DNA Dragnea, #Iohannis sechestru avere Dragnea , #Stiri Guvern