Iohannis, dupa CSAT: Romania, la 300 km de Crimeea, locul unde a inceput modificarea granitelor

Marti, 03 Martie 2015, ora 18:04
912 citiri
Iohannis, dupa CSAT: Romania, la 300 km de Crimeea, locul unde a inceput modificarea granitelor

Presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca Romania isi respecta angajamentele fata de parteneri in contextul crizei din Ucraina, dupa sedinta de marti a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

"Dupa mai bine de o jumatate de secol de pace, in apropierea granitelor noastre sunt ucisi oameni. Altii isi parasesc satele in cautarea unui refugiu. Romania se afla la aproximativ 300 de km de Crimeea, locul unde a inceput anul trecut modificarea granitelor stabilite dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Avem tot interesul ca orice conflict din aceasta parte a Europei sa se rezolve pe cale pasnica. Cu ocazia reunirii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii am evaluat conflictul din Ucraina, efectele lui in regiune si am reconfirmat angajamentele asumate de Romania in cadrul parteneriatelor noastre strategice", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Tot in acest context, premierul Victor Ponta a precizat ca Romania este cea mai stabila si sigura tara din regiune.

"Prima sedinta CSAT ...citeste mai departe despre "Iohannis, dupa CSAT: Romania, la 300 km de Crimeea, locul unde a inceput modificarea granitelor" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis CSAT, #Klaus Iohannis Ucraina, #Klaus Iohannis Crimeea , #Stiri Guvern