Iohannis: Dupa 15 mai vom putea iesi din casa fara declaratie. Masca va fi obligatorie in spatiile publice inchise

Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 14:12
1322 citiri
Iohannis: Dupa 15 mai vom putea iesi din casa fara declaratie. Masca va fi obligatorie in spatiile publice inchise
Foto: captura video Facebook / PNL

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut miercuri o declaratie de presa, la finalul sedintei de lucru organizate la Cotroceni cu cativa reprezentanti ai Guvernului, pe tema COVID-19.

Presedintele a anuntat ca dupa 15 mai vom fi obligati sa purtam masti in spatiile publice inchise si in transportul in comun, dar o parte dintre restrictii vor fi ridicate. Printre acestea din urma se afla si obligativitatea de a iesi din casa doar cu o declaratie pe proprie raspundere, in cazul in care ne deplasam individual. In schimb, raman in continuare valabile restrictiile privind adunarile publice.

Klaus Iohannis a mai anuntat ca se lucreaza la un plan complex de relaxare a restrictiilor, care vizeaza Educatia si Economia, dar el va fi anuntat la momentul oportun.

Urmareste aici declaratiile presedintelui in format video:

Citeste aici textul integral al declaratiei sustinute de Klaus Iohannis.

Ziare.com a transmis principalele mesaje ale presedintelui in format LIVE TEXT:

Presedintele poarta masca (foto): Dragi romani, asa vom arata dupa 15 mai in spatiile publice inchise si cand folosim transportul in comun.

Continua declaratiile:

- Am avut astazi o noua intalnire cu premierul si ministri. Vom avea in scurt timp un plan detaliat pe care il vom prezenta public, dar unele chestiuni trebuie anuntate din timp, sa ne pregatim. Una este cea cu masca de protectie.

- Am decis astazi ca dupa 15 mai toata lumea va fi obligata sa poarte masti de protectie in spatiile publice inchise si in transportul in comun. Masura nu e limitata in timp, vom renunta la masti poate la anul, cand pandemia va fi sub control.

- A doua masura decisa va bucura foarte multi romani: Dupa 15 mai vom renunta la restrangerile care privesc persoanele. Nu vom prelungi restrictiile pe deplasari individuale. Vom putea sa ne deplasam in spatii publice fara sa declaram unde si de ce mergem.

- Pentru protectia populatiei si individuala, multe restrangeri raman in vigoare, de exemplu interdiciile pentru adunari publice si altele.

- Pana in 15 mai, pana cand se epuizeaza starea de urgenta, toate restrictiile raman in vigoare. Stati acasa! Dupa 15 mai vom putea sa ne miscam mai liber, insa viata nu va reveni la normalitata pe care am cunoscut-o inainte.

- O activitate care va reincepe este activitatea scolara, astazi voi avea o intalnire cu ministrul pentru a elabora un plan concret de revenire la scoala.

- Se lucreaza la o analiza si la un plan cu privire la activitatea ec ...citeste mai departe despre "Iohannis: Dupa 15 mai vom putea iesi din casa fara declaratie. Masca va fi obligatorie in spatiile publice inchise" pe Ziare.com

#sedinta Cotroceni ministri coronavirus, #declaratie presa Iohannis Covid , #Stiri Guvern