Iohannis: Dragnea nu mai reprezinta un partener de discutie. Daca el crede ca a facut mediere cu BNR e foarte bine si asa

Vineri, 04 Mai 2018, ora 18:06
1313 citiri

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit vineri, la Ruse, despre situatia din politica interna, relatia cu Guvernul, dar si cu presedintele PSD Liviu Dragnea.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza anuntul de joi al liderului social-democrat ca atat el, cat si Viorica Dancila vor participa la receptia de la Cotroceni de Ziua Europei, Iohannis a spus ca sunt bine-veniti, ca de aceea i-a si invitat, dar ca nu vede posibilitatea de a avea orice alt fel de comunicare cu cei doi decat strict institutionala.

"Din moment ce i-am invitat, sigur, sunt bine-veniti. Discutia institutionala... hai sa nu confundam lucrurile. Noi nu ne intalnim ca suntem prieteni sau ne simpatizam. Ne intalnim cand discutiile institutionale trebuie sa aiba loc. Nu putem sa nu vorbim, nu putem sa nu conducem Romania.

Discutiile care vor avea loc intre mine si Guvern sau reprezentanti ai Parlamanetului vor fi discutii institutionale. Alte discutii, de informare sau de armonizare, nu vor mai exista. Dragnea, prin felul in care a procedat in ultima vreme, nu mai reprezinta pentru mine un partener de discutie altfel decat institutional", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis spune ca el a facut posibila intalnirea dintre Isarescu si Dancila, chiar si in biroul lui Dragnea

El a fost rugat sa comenteze si episodul de joi, cand intalnirea dintre guvernatorul BNR Mugur Isarescu si Viorica Dancila s-au intalnit in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, dupa ce premierul refuzase anterior o astfel de intalnire la Cotroceni.

"E ciudata aceasta forma...", a spus razand presedintele. "In realitate, dorinta mea a fost sa-i aduc la aceeasi masa pe cei care au avut neintelegeri. Ori stim foarte bine ca nu dna Dancila a atacat BNR, ci Dragnea. Faptul ca prin implicarea mea s-au intalnit e ceea ce am dorit. Daca Dragnea crede ca a facut el mediere e foarte bine si asa", a adaugat seful statului.

- continua - ...citeste mai departe despre "Iohannis: Dragnea nu mai reprezinta un partener de discutie. Daca el crede ca a facut mediere cu BNR e foarte bine si asa" pe Ziare.com

#Iohannis mediere Dragnea BNR Dancila, #Iohannis partener Dragnea Dancila , #Stiri Guvern