Iohannis, despre strategia de politica externa a Romaniei in urmatorii cinci ani

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 14:49
1349 citiri
Iohannis, despre strategia de politica externa a Romaniei in urmatorii cinci ani
Foto: privesc.eu

In primul sau discurs in calitate de presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis a expus strategia de politica externa a tarii, asa cum o vede el.

Potrivit acestuia, Romania trebuie sa isi reconfirme optiunile, dar si sa isi asume noi roluri. In plus, se doreste o aprofundare a parteneriatul strategic cu SUA, nu doar din punct de vedere militar.

"Clasa politica are multe defecte, dar are un merit, acela de a-si fi asumat o optiune clara in ceea ce priveste politica exerna - a asigurat Romaniei siguranta nationala", a spus Klaus Iohannis, abordand tema politica externa.

Primul discurs al presedintelui Klaus Iohannis: Cum vede Romania de peste cinci ani

Potrivit acestuia, cuvintele-cheie in ceea ce priveste politica externa sunt "continuitate si predictibilitate". In plus, apartenenta la NATO, apartenenta la UE si parteneriatul cu SUA vor ramane cei mai importanti "piloni".

Cat despre parteneriatul strategic cu SUA, acesta ar trebui aprofundat nu doar din punct de vedere ...citeste mai departe despre "Iohannis, despre strategia de politica externa a Romaniei in urmatorii cinci ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis strategie politica externa Romania, #Iohannis Republica Moldova, #Iohannis politica externa Romania, #Iohannis relatii SUA , #Stiri Guvern