Iohannis, despre Schengen: Sa nu-si imagineze cineva ca problema e rezolvata

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 13:23
728 citiri
Iohannis, despre Schengen: Sa nu-si imagineze cineva ca problema e rezolvata
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Problema admiterii Romaniei in spatiul Schengen nu este rezolvata, desi a luat o "turnura pozitiva", insa este nevoie de discutii cu mai multi parteneri, a declarat presedintele Klaus Iohannis, la sosirea la summit-ul UE informal care are loc vineri la Bratislava.

"Cred ca, incet-incet, mai ales in ultimele luni, partenerii nostri si-au dat seama ca Romania este o tara care doar geograrfic se afla intr-o margine a Uniunii. In realitate, suntem foarte bine pregatiti, am dovedit ca putem sa facem fata fara niciun fel de problema acestui val migrationist, ne-am protejat foarte bine granitele, pe de alta parte, am reusit sa integram un numar de migranti care au ajuns in Romania", a spus Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, seful statului a subliniat ca, in pofida semnalelor pozitive pe care le-a avut si din partea Frantei, cu ocazia vizitei presedintelui Francois Hollande la Bucuresti, problema nu este rezolvata pentru ca este nevoie de discutii cu mai multi parteneri.

"Lucrurile nu ...citeste mai departe despre "Iohannis, despre Schengen: Sa nu-si imagineze cineva ca problema e rezolvata" pe Ziare.com

#Iohannis Schengen, #Iohannis Schengen semnale pozitive , #Stiri Guvern