Iohannis, despre protestul din administratie: Nu poti lasa salarizarea oamenilor asa, undeva in aer

Luni, 22 Mai 2017, ora 17:23
1222 citiri
Iohannis, despre protestul din administratie: Nu poti lasa salarizarea oamenilor asa, undeva in aer
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Brasov, referitor la protestele anuntate de catre sindicalistii din administratia publica, nemultumiti de proiectul Legii salarizarii unitare, ca acesta necesita inca niste imbunatatiri si ca nu poate fi lasata salarizarea oamenilor, in special a celor din administratia publica locala, "asa, undeva in aer".

"Abordarea pe care am vazut-o in Parlament cred ca necesita inca niste imbunatatiri. Nu poti sa lasi salarizarea oamenilor, in special a celor din administratia publica locala, asa, undeva in aer. E vorba de functia publica ce trebuie tratata sustenabil, serios, la nivel national, si aici sindicalistii au dreptate daca sunt ingrijorati.

Eu cred ca se va intelege aceasta ingrijorare si se va corecta proiectul legii salarizarii, altfel nu poate avea prea multa valoare pentru administratia publica locala", a spus Iohannis.

Intrebat daca, in caz contrar, s-a gandit sa intoarca legea la Parlament, Iohannis a raspuns: "Acum nu vorbim de caz contrar. Nu. Eu mi-am exprimat o opinie, fiindca m-ati intrebat. Si este foarte bine ca m-ati intrebat si e foarte bine ca mi-am exprimat aceasta opinie.

Legea salarizarii este elaborata de Parlament si Guvern si ei poarta raspunderea, dar au si oportunitatea sa faca un lucru bun si le doresc sa faca un lucru bun".

Sindicatele din administratia publica au anuntat greva si organizarea unui miting in Capitala, miercuri, cand va fi dezbatut proiectul Legii salarizarii in plenul Comisiei pentru Munca din Camera Deputatilor, angajatii din administratie fiind nemultumiti de proiectul Legii salarizarii unitare si de lipsa unei grile de salarizare.

Anuntul a fost facut luni intr-o conferinta de presa cu tema "Declansarea actiunilor de protest in administratia publica locala", la care au participat Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP), Federatia Sindicatelor din Administratie Publica Locala "Sed Lex", Pro Lex, FNSA, Forta Legii si Proadministratia.

Potrivit acestora, sindicalistii sunt nemultumiti de proiectul Legii salarizarii si de lipsa unei grile de salarizare pentru personalul angajat in administratia publica locala, astfel ca in cursul zilei de miercuri angajatii vor intra in greva, oprind activitatea in sistemul administratiei publice locale.

Conform liderilor sindicali, vor intra in greva toti angajatii primariilor si majoritatea consiliilor judetene si este posibil sa aiba loc si proteste spontane.

Legea salarizarii int ...citeste mai departe despre "Iohannis, despre protestul din administratie: Nu poti lasa salarizarea oamenilor asa, undeva in aer" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis legea salarizarii, #Iohannis salarii administratie publica, #Iohannis modificari legea salarizarii, #legea salarizarii bugetari , #Stiri Guvern