Iohannis, despre proteste: Politicienii ar face bine sa asculte si sa ia niste masuri. Nu voi demisiona

Marti, 14 Februarie 2017, ora 11:57
1085 citiri
Iohannis, despre proteste: Politicienii ar face bine sa asculte si sa ia niste masuri. Nu voi demisiona
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca politicienii trebuie sa asculte si sa inteleaga mesajul oamenilor care protesteaza in Piata Victoriei.

"Oamenii sunt in continuare nemultumiti. Si-au pierdut increderea in Guvern, in PSD si o spun in piata. Cine are urechi sa auda. Oamenii care protesteaza spun ce isi doresc ei. Politicienii ar face bine sa asculte si sa ia niste masuri", a spus presedintele.

Iohannis a reiterat faptul ca PSD trebuie sa vina cu o rezolvare pentru aceste proteste.

"Rezolvarea trebuie sa fie cautata si gasita de cei care au creat problema. Problema a fost creata prin felul in care Guvernul a incercat sa legifereze in domeniul Justitiei sustinut de PSD, si tot PSD trebuie sa vina cu o solutie", a punctat seful statului.

Intrebat de jurnalisti daca demisia ministrului Florin Iordache ar trebui sa ii faca pe oamenii din Piata Victoriei sa renunte la proteste, presedintele a spus ca, "daca aveti rabdare si cititi mesaje cu care vin oamenii in piata, o sa va dati seama daca e suficient".

Intrebat daca si el i-a ascultat pe oamenii care protesteaza la Palatul Cotroceni, seful statului a spus ca da, dar ca nu va demisiona, asa cum cer protestatarii.

"Oamenii au tot dreptul sa protesteze. Pentru a arata ca recunosc acest drept am iesit si am incercat sa vorbesc. A fost dificil din cauza zgomotului. Am inteles mesajul lor. Nu voi demisiona", precizat Iohannis.

Referitor la faptul ca multe persoane au sustinut ca un presedinte trebuie sa fie mediator, lucru pe care nu l-ar fi facut, Iohannis a explicat ca nu si-a depasit atributiile.

"Cu siguranta am ramas in zona care este rezervata presedintelui. Mediator nu inseamna doar sa vorbesc cu oamenii si sa accept orice abordare. Inseamna si sa atrag atentia cuiva care face un pas gresit", a spus acesta.

Amintim ca, in urma cu cateva zile, presedintele Klaus Iohannis a iesit in fata Palatului Cotroceni pentru a discuta cu cei care protesteaza si ii cer demisia.

De asemenea, pe 22 ianuarie, presedintele a mers in Piata Victoriei, unde se protesta fata de Guvern. Acesta s-a dus in randul protestatarilor, unde a fost primit cu aplauze, si a vorbit cu cativa dintre acestia. ...citeste mai departe despre "Iohannis, despre proteste: Politicienii ar face bine sa asculte si sa ia niste masuri. Nu voi demisiona" pe Ziare.com

#Iohannis proteste Piata Victoriei, #Iohannis proteste Palatul Cotroceni , #Stiri Guvern