Dacian Ciolos, premierul desemnat - Ce urmeaza si ce asteapta presedintele de la noul guvern

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 17:06
1723 citiri
Dacian Ciolos, premierul desemnat - Ce urmeaza si ce asteapta presedintele de la noul guvern
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca Dacian Ciolos este nominalizarea sa pentru functia de premier al Romaniei.

Cum varianta alegerilor anticipate a picat, considerandu-se ca ar prelungi prea mult criza politica, cele mai multe din fortele politice au anuntat ca vor sustine propunerea presedintelui Iohannis, astfel ca noul premier se va bucura de majoritate pentru a-si trece echipa guvernamentala in Parlament.

Singurii care s-au aratat reticenti la ideea sefului statului de a numi un premier tehnocrat care sa conduca un guvern tehnocrat au fost cei de la PSD, care au venit cu propria propunere in persoana lui Liviu Voinea, si copresedintii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin.

Oricum, faptul ca premierul desemnat se bucura de sustinerea majoritatii fortelor politice nu inseamna ca nu va trebui sa negocieze cu acestea structura viitorului Executiv. Majoritatea necesara investirii noului guvern este de 274 de voturi.

Citeste mai departe despre "Iohannis: Dacian Ciolos, premierul desemnat - Ce urmeaza si ce asteapta presedintele de la noul guvern" pe Ziare.com.

#Klaus Iohannis anunt premier Dacian Ciolos, #Iohannis guvern tehnocrat Ciolos , #Stiri Guvern