Iohannis critica Guvernul ca nu si-a facut treaba: Foarte putini bani investiti si optimism nepotrivit pe MCV

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 11:27
940 citiri
Iohannis critica Guvernul ca nu si-a facut treaba: Foarte putini bani investiti si optimism nepotrivit pe MCV
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a facut cateva comentarii vineri, la sosirea la Summit-ul Social de la Goteborg, Suedia.

Iohannis a raspuns catorva intrebari ale jurnalistilor care il asteptau la intrare. Intrebat de declaratiile premierului Mihai Tudose, potrivit caruia nu e nicio problema cresterea economica bazata pe consum, seful statului a criticat Executivul pentru gradul extrem de scazut al investitiilor.

"Nu comentez spusele altora, eu raman la opinia mea ca o crestere bazata pe consum nu e una sustenabila, o spun toti specialistii. Asta nu inseamna ca trebuie sa reducem consumul, ci sa sprijinim si cealalta latura, a masurilor de incurajare a investitorilor. Guvernul nu si-a facut treaba in acest an, avem foarte putini bani investiti de Guvern in lucrari publice. Marile lucrari publice sunt generatoare de crestere economica.

Poate la anul vom avea o abordare mai prudenta din partea guvernantilor", a raspuns seful statului.

Tudose se lauda cu cresterea economica, nimic de MCV: Veste proasta pentru cei care ne doreau sfarsitul tragic in chinuri

Jurnalistii au vrut sa stie si cum vede seful statului interpretarea ministrului Justitiei si a Guvernului a raportului MCV. Amintim ca Tudorel Toader a spus ca raportul este unul pozitiv si ca in 2018 vom scapa de MCV.

"Eu nu cred in asa ceva si cred ca acest optimism afisat e cel putin nepotrivit", a replicat presedintele.

Ministrul Toader insista ca raportul MCV ar fi unul pozitiv si spune ca va demonstra in curand si de ceTudorel Toader nu a suflat o vorba despre criticile dure ale Comisiei Europene: E pozitiv, la anul scapam de MCV

In ce priveste vizita in Romania a sefului diplomatiei americane, Rex Tillerson, Iohannis nu a dorit sa comenteze. "Ambasada a facut o comunicare foarte clara in aceasta speta".

Cand dorea sa intre la summit, presedintele a fost oprit si de o jurnalista suedeza. Aceasta l-a intrebat ce solutii sunt pentru problema cersetorilor romani din tara nordica. Iohannis a asigurat-o ca "aceasta problema poate fi rezolvata daca cele doua guverne lucreaza impreuna".

Iohannis participa vineri la Summit-ul Social privind promovarea locurilor de munca echitabile si a cresterii economice in Uniunea Europeana ce are loc la Goteborg, in Suedia. ...citeste mai departe despre "Iohannis critica Guvernul ca nu si-a facut treaba: Foarte putini bani investiti si optimism nepotrivit pe MCV" pe Ziare.com

#Iohannis MCV optimism Toader, #Iohannis crestere economica Tudose consum , #Stiri Guvern