Iohannis: Avem o problema majora cu Legile Justitiei si cu Codurile Penale. Pentru asta eu ma agit, se vede, nu se vede, e partea a doua

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 16:40
1017 citiri
Iohannis: Avem o problema majora cu Legile Justitiei si cu Codurile Penale. Pentru asta eu ma agit, se vede, nu se vede, e partea a doua
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, la finalul unei intalniri cu seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca Romania are o problema majora cu Legile Justitiei si cu Codurile Penale, insa solutia este in tara.

"Cred ca avem o mare problema in Romania cu Legile Justitiei si Codurile Penale si trebuie sa o rezolvam in Romania. Degeaba asteptam sa vina cineva din afara sa ne prezinte o solutie, solutia e la noi si, de aceea, ma implic foarte mult", a spus Iohannis.

Seful statului s-a declarat insa optimist in ceea ce priveste rezultatul final, precizand ca se agita pentru asta, "se vede, nu se vede, e partea a doua".

"Sunt optimist in ceea ce priveste parcursul final. Acum suntem intr-o faza intermediara. A doua lege a fost trimisa inapoi, acest proces va mai dura o vreme. Asteptarea mea e ca la final sa avem legi care sa tina cont de deciziile CCR si care intaresc independenta Justitiei. Pentru asta eu ma agit, se vede, nu se vede, e partea a doua", a subliniat Iohannis.

Presedintele a mai afirmat ca independenta Justitiei e intangibila si a dat asigurari ca se va implica total si va face absolut tot ce poate face un presedinte pentru a pastra lucrurile asa.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a avertizat insa ca, in cazul in care Legile Justitiei raman asa cum au fost adoptate in Parlament, discutiile referitoare la renuntarea la MCV si intrarea in spatiul Schengen a Romaniei "se vor pune in alti termeni".

Juncker a precizat ca statul de drept a facut progrese remarcabile in Romania si "nu vom accepta sa faca pasi inapoi". Presedintele CE a tinut sa sublinieze, inca o data, ca este bine informat in ce priveste deciziile legate de statul de drept.

Seful statului se afla la Bruxelles pentru a discuta cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, una dintre teme fiind modificarile aduse Legilor Justitiei.

La finalul vizitei, Klaus Iohannis va avea o intrevedere si cu Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European.

Donald Tusk i-a trimis deja si un mesaj clar noului premier Viorica Dancila referitor la obligativitatea respectarii statului de drept si a continuarii luptei anticoruptie pentru ca romanii sa se bucure in continuare de beneficiile din cadrul UE.

Citeste aici scrisoarea trimisa de Tusk Guvernului Dancila

In ce-l priveste pe Juncker acesta a trimis la inceputul lunii, impreuna cu prim-vicepresedintele ...citeste mai departe despre "Iohannis: Avem o problema majora cu Legile Justitiei si cu Codurile Penale. Pentru asta eu ma agit, se vede, nu se vede, e partea a doua" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis Legi Justitie, #Klaus Iohannis Coduri Penale, #Klaus Iohannis Jean Claude Juncker , #Stiri Guvern