Iohannis anunta de la Bruxelles ca Ziua Europei va fi sarbatorita in 2019 cu un Summit la Sibiu

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 18:07
1113 citiri
Iohannis anunta de la Bruxelles ca Ziua Europei va fi sarbatorita in 2019 cu un Summit la Sibiu
Foto: captura YouTube / Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis se afla joi si vineri la Bruxelles, unde are loc o noua reuniune a Consiliului European, pe agenda caruia se afla mai multe subiecte, inclusiv migratia si negocierile pentru Brexit. Seful statului a anuntat ca Ziua Europei, 9 mai, va fi sarbatorita in 2019 la Sibiu.

Iohannis a dezvaluit ca a "convenit" cu Donald Tusk organizarea unei "intalniri informale pe 9 mai, Ziua Europei, in 2019, in Romania".

"Mai exact, o intalnire care se va desfasura la Sibiu si va fi ultima intalnire, cea unde probabil vom trage anumite concluzii in ce priveste viitorul Uniunii, Agenda Strategica, cum spunem noi", a punctat presedintele.

Intrebat de un jurnalist daca nu cumva este o problema schimbarea datei Summitului de la Sibiu, care initial a fost propusa de domnul Juncker sa fie a doua zi (30 martie) dupa ce Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana, Klaus Iohannis a raspuns: "Nu este o problema, este o oportunitate. Daca putem sa serbam Ziua Europei cu un Summit in Romania, cred ca este un lucru extraordinar de bun".

Juncker vrea summit european la Sibiu, in prima zi dupa BrexitSummit european la Sibiu, in prima zi dupa Brexit. Iohannis asigura Bruxelles-ul ca Romania ramane pro-UEJuncker lanseaza hastagul #Roadmap2Sibiu: Trebuie sa decidem inainte de mai 2019

Brexitul si Turcia, principalele teme de pe agenda Consiliului

In ceea ce priveste Consiliul in sine, Klaus Iohannis a precizat ca presedintele Donald Tusk "va prezenta ceva ce se numeste Agenda Liderilor, deci agenda sefilor de stat si de guvern, o agenda care arata cand si cu ce teme ne vom intalni noi pana inclusiv in 2019, pentru a face Uniunea mai performanta, mai buna".

"Pe noi ne intereseaza foarte mult aceasta chestiune, fiindca in prima parte a lui 2019 noi avem Presedintia Consiliului Uniunii Europene si, cu siguranta, ne vom implica pentru a avea rezultate foarte bune", a subliniat seful statului.

O alta chestiune foarte importanta care va fi abordata de liderii europeni prezenti azi si maine la Bruxelles este si "evaluarea rezultatelor negocierii pe Brexit", a mai subliniat presedintele.

"Deocamdata, cel putin, vesti incurajatoare nu avem in concret. Deci, nu cred ca la aceasta intalnire vom fi in situatia sa spunem ca putem sa intram in faza a doua. Insa ceea ce ne intereseaza pe noi foarte mult, drepturile cetatenilor europeni in Marea Britanie, deci si ale romanilor care traiesc acolo, sunt o tema care se pare ca este destul de bine, cu ...citeste mai departe despre "Iohannis anunta de la Bruxelles ca Ziua Europei va fi sarbatorita in 2019 cu un Summit la Sibiu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis Consiliul European Turcia, #Iohannis Sibiu Ziua Europei Juncker , #Stiri Guvern