Iohannis anunta ce s-a decis la Consiliul European: Cati bani va plati Romania pentru refugiati

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 06:29
873 citiri
Iohannis anunta ce s-a decis la Consiliul European: Cati bani va plati Romania pentru refugiati
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa Consiliul European extraordinar informal de la Bruxelles, ca Romania va contribui cu 300.000 de euro in urmatorii trei ani la Programul Alimentar Mondial pentru ajutorarea refugiatilor din taberele aflate in preajma zonelor de conflict.

Iohannis a afirmat ca, in ceea ce priveste tema migratiei, reuniunea de la Bruxelles a fost "probabil cea mai buna intalnire de pana acum, in care s-au discutat problemele de fond, o abordare foarte constructiva".

Presedintele a mentionat ca, in alocutiunea pe care a avut-o, a incercat sa enumere "tematicile care ne-au preocupat de toti".

"In primul rand, este evident ca, daca vrem sa gestionam eficient fenomenul migratiei, trebuie sa mergem la cauza acestui fenomen, adica in zonele de criza, de exemplu, dar nu singura, zona Siria. Si trebuie sa incercam sa intervenim acolo pentru a termina conflictul si pentru a reinstaura pacea in zona.

Iohannis, la summitul extraordinar pe tema refugiatilor: ...citeste mai departe despre "Iohannis anunta ce s-a decis la Consiliul European: Cati bani va plati Romania pentru refugiati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis bani Romania refugiati, #Iohannis decizii refugiati Consiliul European , #Stiri Guvern