Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iohannis a sustinut in fata Europei trecerea Romaniei la euro

Iohannis a sustinut in fata Europei trecerea Romaniei la euro


Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, ca a subliniat in cadrul reuniunii faptul ca Romania isi doreste sa adopte moneda unica europeana si va urmari cu toata atentia acest proces de consolidare a uniunii economice si monetare.

Klaus Iohannis a precizat ca ultima tema de pe agenda Consiliului s-a referit la consolidarea uniunii economice si monetare si a adaugat ca au fost discutate masurile pentru stimularea investitiilor, politica monetara si dimensiunea bugetara, potrivit Mediafax.

"A fost subliniata importanta continuarii reformelor structurale, in toate statele membre. Am subliniat faptul ca Romania isi doreste sa adopte moneda unica europeana si vom urmari cu toata atentia acest proces de consolidare a uniunii economice si monetare", a declarat seful statului.

Presedintele Iohannis a mai precizat ca in cadrul Consiliului European a fost o dezbatere asupra situatie Greciei si a mentionat ca presedintele Eurogrupului a informat asupra principalelor aspecte abordate in reuniunea pe acest subiect.

"Ne bucura faptul ca s-a ajuns la un acord intre presedintele Eurogrup si cel al Greciei, pentru a incepe consultari tehnice, inaintea convocarii reuniunii Eurogrup de luna viitoare", a declarat seful statului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 889 ori