Iohannis a promulgat legea care desfiinteaza conflictul de interese pentru functionarii publici

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 17:22
871 citiri
Iohannis a promulgat legea care desfiinteaza conflictul de interese pentru functionarii publici
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care este desfiintata notiunea de conflict de interese pentru functionarii publici si este inlocuita cu sintagma "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane", dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca actul este constitutional.

Proiectul a fost initiat de deputatii Marton Arpad-Francisc (UDMR), Nica Nicolae-Ciprian (PSD), Roman Victor (PSD), Ionescu Aurelian (PC) si Marocico Ion (UUR), fiind inlocuita sintagma "conflict de interese" cu "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane" si restrangerea sferei de aplicare a acestei infractiuni.

Legea a fost contestata la CCR de catre PNL si PMP, insa in iunie judecatorii au decis ca ea este constitutionala, fiind trimisa presedintelui Iohannis pentru promulgare.

Parlamentul a scos "conflictul de interese" din Codul Penal. Decizia e la IohannisDosare trimise in judecata sunt afectate de dezincriminarea conflictului de interese votata in Parlament. Cine scapaAugustin Lazar: Voci din spatiul public sustin dezincriminarea conflictului de interese pentru ca deranjeazaProcurorul general acuza Camera Deputatilor ca dezincrimineaza conflictul de interese - multe dosare se vor clasa ...citeste mai departe despre "Iohannis a promulgat legea care desfiinteaza conflictul de interese pentru functionarii publici" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis promulgat lege conflict interese , #Stiri Guvern