Iohannis a incercat sa-i convinga pe americani sa includa Romania in Visa Waiver

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 07:35
1108 citiri
Iohannis a incercat sa-i convinga pe americani sa includa Romania in Visa Waiver
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o serie de intalniri cu senatori si membri ai Camerei Reprezentantilor din SUA, cu care a discutat despre extinderea Parteneriatului strategic dintre cele doua tari si includerea Romaniei in programul Visa Waiver.

Seful statului s-a intalnit, la Congresul american, cu presedintele pro-tempore al Senatului SUA, Orrin Hatch, senatorii Ron Johnson si Ben Cardin, precum si cu membri ai Camerei Reprezentantilor - Robert Aderholt, Tim Walberg, Jackie Walorski, Devin Nunes, Col Paul Cook, Mike Rogers, Dana Rohrabacher, George Holding si Jim Banks - majoritatea din Grupul de prietenie ("Caucus-ul") pentru Romania din Congresul american, impreuna cu copresedintele grupului, Michael Turner.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, copresedintele Michael Turner i-a inmanat presedintelui Klaus Iohannis o copie a declaratiei politice oficiale sustinute joi, in plenul Camerei Reprezentantilor, prin care ura bun venit in capitala SUA sefului statului roman, atragand atentia asupra importantei Romaniei in plan regional si pentru securitatea transatlantica.

Cu prilejul acestor intalniri, presedintele Iohannis a reiterat angajamentul pentru aprofundarea si extinderea Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA. El i-a incurajat pe membrii Congresului american sa realizeze cat mai multe vizite in Romania.

"Presedintele Klaus Iohannis a subliniat capacitatea Romaniei de a contribui in mod concret la intarirea relatiei transatlantice, subliniind ca o relatie puternica dintre SUA si UE este vitala pentru viitorul comunitatii si civilizatiei democratice", se arata in comunicat.

Seful statului a subliniat si oportunitatile concrete de extindere a cooperarii Parteneriatului Strategic, in special pe palier economic, tinand cont de mediul investitional atractiv din Romania, care anul trecut a avut cea mai mare crestere economica din UE, dar si de posibilitatea stimularii interesului oamenilor de afaceri romani pentru piata americana, care este tot mai pronuntat.

In acest context, presedintele Romaniei a evidentiat si importanta realizarii de progrese concrete pentru includerea Romaniei in programul Visa Waiver.

Administratia Prezidentiala precizeaza ca atat senatorii, cat si membrii Camerei Reprezentantilor au dat asigurari ca sprijina ridicarea vizelor pentru Romania, aratand ca exista un grup de lucru bi-partizan, care face toate eforturile posibile pentru gasirea unor solutii care, in limitele legis ...citeste mai departe despre "Iohannis a incercat sa-i convinga pe americani sa includa Romania in Visa Waiver" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis Romania Visa Waiver , #Stiri Guvern