Iohannis: A castigat Romania in care hotii stau la puscarie. PNL si USR-PLUS pot pune baza unei colaborari

Luni, 27 Mai 2019, ora 12:14
890 citiri
Iohannis: A castigat Romania in care hotii stau la puscarie. PNL si USR-PLUS pot pune baza unei colaborari
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a felicitat din nou PNL si Alianta USR-PLUS pentru rezultatele foarte bune obtinute la alegerile europarlamentare.

Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, luni la amiaza, seful statului a declarat ca votul de duminica arata ca romanii isi doresc o alternativa la guvernarea dezastruoasa PSD-ALDE si a precizat ca PNL si USR-PLUS ar putea pune baza unei colaborari.

"E de remarcat ca PNL a obtinut un scor istoric si ii felicit. Europarlamentarele au fost castigate de PNL. PNL e pe cale sa devina cel mai important partid politic.

E remarcabil rezultatul obtinut de USR-PLUS, care arata ca se poate construi o alternativa serioasa la actuala majoritate falimentara. S-a vazut ca romanii isi doresc o astfel de alternativa. Daca adunam voturile PNL si USR-PLUS, pot pune baza unei colaborari", a spus Iohannis.

Totodata, seful statului a criticat dur autoritatile pentru umilinta la care au fost supusi romanii din Diaspora, care au stat ore intregi la coada si nu au putut vota.

"Este insa inacceptabila bataia de joc a autoritatilor la adresa romanilor din diaspora. Au fost supusi din nou umilintei. Cer autoritatilor ca, dupa incidentele grave din 2014, care s-au repetat ieri, sa ia masuri ca romanii sa poata vota in conditii normale", a subliniat Iohannis.

In ceea ce priveste referendumul pe Justitie, la care milioane de romani au raspuns "Da", presedintele considera ca a reprezentat o lectie data populismului si discursului antiJustitie.

"Peste 6 milioane de romani au spus DA la referendum si au dat o lectie dura populismului, demagogiei si discursului anti european si anti justitie.

A castigat Romania europeana, democratiaca, in care hotii stau la puscarie, nu in fruntea statului", a completat Iohannis.

Ziare.com va prezentat, in format LIVE TEXT, declaratia facuta de presedintele Klaus Iohannis

- Peste 6 milioane de romani au spus DA la referendum si au dat o lectie dura populismului, demagogiei si discursului antieuropean si antiJustitie.

- A castigat Romania europeana, democratica, in care hotii stau la puscarie, nu in fruntea statului.

- Mobilizarea romanilor a fost impresionanta. Votul ne arata ca democratia s-a maturizat, ca romanii inteleg ce arma puternica e votul.

- Este insa inacceptabila bataia de joc a autoritatilor la adresa romanilor din diaspora. Au fost supusi din nou umilintei.

- Cer autoritatilor ca, dupa incidentele grave din 2014, care s-au repetat ieri, sa ia ...citeste mai departe despre "Iohannis: A castigat Romania in care hotii stau la puscarie. PNL si USR-PLUS pot pune baza unei colaborari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis alegeri europarlamentare, #Klaus Iohannis referendum justitie , #Stiri Guvern