Întârzieri privind modernizarea drumului Iași-Suceava: ”Există riscul ca banii europeni să fie returnați”

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 14:37
766 citiri
Întârzieri privind modernizarea drumului Iași-Suceava: ”Există riscul ca banii europeni să fie returnați”
Drumul Iași-Suceava FOTO Facebook/ Senator Maricel Popa

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că sunt întârzieri privind lucrările de modernizare a drumului Iaşi-Suceava şi că există un risc major ca proiectul să nu fie terminat la timp, iar banii europeni să fie returnaţi.

Senatorul Maricel Popa, preşedinte al PSD Iaşi, afirmă miercuri, într-un comunicat de presă, că sunt întârzieri majore înregistrate de Consiliul Judeţean Iaşi în implementarea proiectului de modernizare a drumului alternativ Iaşi – Suceava şi că investiţia ar fi în pericol.

"Investiţia este finanţată prin fonduri europene, fiind cel mai mare proiect accesat în cadrul POR 2014 – 2020. Există riscul major ca lucrarea să nu fie finalizată în termen util, iar banii europeni să fie returnaţi. În toamna anului 2020, am plecat din fruntea Consiliului Judeţean Iaşi şi i-am lăsat lui Costel Alexe (actualul preşedinte al CJ Iaşi – n.r.) o foarfecă drept cadou. Un gest simbolic. Pornisem atât de multe investiţii, mare parte în stadiu avansat de implementare, încât el n-avea de făcut decât o minimă supraveghere şi, ulterior, să taie panglica", afirmă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Şeful social-democrat ieşean aminteşte că fosta conducere a CJ a făcut eforturi mari pentru a demara proiectul drumului Iaşi-Suceava, dar că în prezent, pe mai multe tronsoane sunt întârzieri de execuţie, în timp ce pe segmentul Belceşti – Cepleniţa – Scobinţi – Lespezi, în lungime de aproximativ 40 de kilometri, încă nu a fost desemnat un constructor.

"Apelul meu de astăzi este adresat celor doi preşedinţi ai consiliilor judeţene Suceava şi Iaşi. Nu irosiţi această şansă! Nu pierdeţi aceşti bani! Nu compromiteţi această lucrare! Cele 140.000 de persoane care trăiesc în cele 22 de unităţi administrativ-teritoriale urbane şi rurale aferente acestei axe au mare nevoie de modernizarea acestui drum", a declarat Maricel Popa, liderul social-democraţilor ieşeni.

Investiţia pentru realizarea drumului alternativ Iaşi-Suceava se ridică la aproximativ 100 milioane de euro. Proiectul, finanţat din fonduri europene, vizează reabilitarea a 167 kilometri de drumuri judeţene, dintre care vor fi refăcuţi complet 92 kilometri pe raza judeţului Iaşi. ...citeste mai departe despre "Întârzieri privind modernizarea drumului Iași-Suceava: ”Există riscul ca banii europeni să fie returnați”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drumul iasi suceava, #maricel popa, #fonduri europene , #Stiri Guvern