Institutiile publice se pot muta in imobile confiscate de la infractori

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 17:20
708 citiri
Institutiile publice se pot muta in imobile confiscate de la infractori
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care permite ca bunurile confiscate aflate in proprietatea privata a statului sa poata fi oferite, cu titlu gratuit, in administrarea autoritatilor si institutiilor publice.

Conform legii, pentru ca bunurile sa poata fi transmise gratuit este nevoie de o cerere motivata din partea institutiei beneficiare, care nu poate folosi cladirile respective decat ca sedii principale sau secundare.

Transmiterea bunurilor respective se face prin hotarare a Guvernului, initiata de Ministerul de Finante, la propunerea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Criteriile care vor fi luate in calcul pentru aprobarea cererii sunt lipsa spatiului cu destinatie de sediu, necesitatea extinderii actualului sediu, amplasarea imobilului, suprafata, starea tehnica, destinatia actuala, data primirii solicitarii, situatia financiara a ...citeste mai departe despre "Institutiile publice se pot muta in imobile confiscate de la infractori" pe Ziare.com

#lege imobile confiscate gratuit promulgata , #Stiri Guvern