Inspirată de Firea, Olguța Vasilescu promovează un proiect de 9 milioane de euro pentru fântâni arteziene în centrul Craiovei

Miercuri, 25 Ianuarie 2023, ora 16:54
531 citiri
Inspirată de Firea, Olguța Vasilescu promovează un proiect de 9 milioane de euro pentru fântâni arteziene în centrul Craiovei
Primarul Craiovei Olguța Vasilescu a fost criticată de USR pentru proiectul „faraonic” FOTO Hepta

În prima ședință a Consiliului Local Craiova din 2023, primarul orașului Olguța Vasilescu a promovat un proiect de hotărâre pentru construcția unui ansamblu de fântâni și statui arteziene, la un cost estimat de peste 45 de milioane de lei, adică peste 9 milioane de euro.

În același timp, Craiova este orașul cu cea mai scumpă gigacalorie din țară. Conform Investigatoria, ansamblul de fântâni, lumini și statui va fi poziționat pe Bulevardul 1 Mai. Conform sursei citate, Olguța Vasilescu este o „iubitoare de statui”, amintind că aceasta a montat o serie și în Parcul Romanescu.

“Scopul acestui obiectiv de investiții este de amenajare a unui ansamblu de fântâni arteziene de-a lungul Bulevardului 1 Mai. Acesta va avea o coerență conceptuală în abordarea obiectivului, înscriindu-se în limitele unor idei urbanistice moderne, care să influențeze pozitiv imaginea de ansamblu a Municipiului Craiova. Drept urmare, este necesară promovarea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Craiova din luna ianuarie a anului 2023, a proiectului de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții”, se arată în proiectul primarului din Craiova.

FOTO Investigatoria

Conform unei fotografii din proiect, o parte din ansamblu va consta în trei statui din bronz, reprezentând niște balerine, „cu siluetă umană ce execută diverse mișcări artistice. Prin diferite zone ale corpului prezintă orificii prin care se formează mici jeturi și creează perdele de apă decorative prin presiune și formă” se arată în proiect.

Inițiativa a fost intens criticată de reprezentanții USR din Craiova. „FARAOlguța se pare că și-a pierdut complet orice urmă de simț al realității, penibilului sau ridicolului.

Ca orice despot, se simte atras de lucrari megalomanice si kitchoase, acestea fiind platite evident de fraieri - adică de noi, de plătitorii de impozite si taxe din Craiova! Într-un oraș în care avem ZERO investiții, avem cea mai scumpă gigacalorie din țară, avem printre cele mai mari rate ale depopulării din țară, Primarul Faraon Olguța Vasilescu a decis, fără nicio dezbatere sau consultare publică, să cheltuie anul acesta peste 72 mil. lei din banii contribuabililor craioveni pe fântâni arteziene”, a transmis liderul USR Dolj Cezar Drăgoescu. Inițiativa primarului din Craiova a fost criticată și de către reprezentantul USR din Consiliul Loca ...citeste mai departe despre "Inspirată de Firea, Olguța Vasilescu promovează un proiect de 9 milioane de euro pentru fântâni arteziene în centrul Craiovei" pe Ziare.com

#Olguta Vasilescu, #USR, #PSD, #primarul craiovei, #fantani gabriela firea , #Stiri Guvern