Inca un genunche in plexul Educatiei

Duminica, 09 Iulie 2017, ora 06:48
1253 citiri
Inca un genunche in plexul Educatiei

Ca dl Liviu Pop are o mare problema cu limba romana stiam deja din diferitele declaratii ale domniei sale si din postarile sugubete pe Facebook, intre care a facut cariera cea despre "genunchele" operat.

Ca dl Pop poate oricand concura cu mare succes intr-o intrecere a obedientei totale, stiam din precedentul mandat de ministru, cand a distrus peste noapte cele doua institutii care puteau certifica plagiatul comis de, pe atunci, premierul Ponta.

Dar iata ca dl Pop ne surprinde din nou cu noi fatete ale totalei sale inadecvari cu orice functie publica si in mod special la aceea de ministru al Educatiei.

Ministrul nu are cunostintele unui elev care daca vorbeste despre judetul Targoviste risca o corigenta. Din cauza unui profesor prea ingaduitor care nu l-a trimis sa invete peste vara judetele tarii, iata ca dl Pop nu numai ca a evitat corigenta, dar a ajuns ditamai minstru fara sa stie chestiuni elementare despre tara in care traieste.

Dl ministru face si flotari logice cu gratia unui elefant: "Educatia e gratuita conform Constitutiei. In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, pentru copil e gratuit. Copilul nu plateste nimic. Plateste scoala si parintele".

Pe principiul acesta, tot ceea ce consuma sau folosesc copiii este gratuit pentru ca ei, personal, nu platesc pentru nimic. Inseamna ca si invatamantul privat, de exemplu, este gratuit, pentru ca nu platesc copiii?

Din doua una: ori dl ministru habar nu are ce inseamna gratuituitatea invatamantului potrivit Constitutiei, fie dl ministru a scapat involuntar o marturisire evitata de toti ministrii de pana cum: ca gratuitatea invatamantului este o pacaleala, ca pentru scoala parintii platesc, uneori chiar foarte mult, de la dotarea claselor cu minimul necesar, pana la manualele pe care copiii le primesc adesea atat de distruse incat sunt aproape inutilizabile, cu cateva exceptii de directori dedicati si destepti care reusesc sa compenseze cat de cat, cu efort, cu parteneriate, aceasta precaritate.

N-as fi crezut ca se poate, dar dl Daea este detronat. Avem in guvernul Tudose ceva mai spectaculos si mai periculos as spune.

Dl Daea nu prea are ce minti sa tareze. Domnia sa e cu oile, cu vacile, cu rasadurile si tomatele, are un alt profil de profesonist decat un ministru al Educatiei. Cand o ia ministrul Agriculturii cu declaratiile pe campii iti vine sa razi, cand o ia ministrul Educatiei ...citeste mai departe despre "Inca un genunche in plexul Educatiei" pe Ziare.com

#Pop ministru genunche, #Pop judetul Targoviste, #Pop invatamant gratuit , #Stiri Guvern