Haos cu Legea salarizarii: Medicii si profesorii nu vor primi, de la 1 ianuarie, majorarile promise

Marti, 06 Iunie 2017, ora 12:41
1141 citiri
Haos cu Legea salarizarii: Medicii si profesorii nu vor primi, de la 1 ianuarie, majorarile promise
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, marti, ca medicii si profesorii nu vor primi majorarile salariale dupa calendarul discutat pana acum.

Practic, cresterile salariale de 100% din domeniul sanatatii nu se vor mai aplica de la 1 ianuarie 2018, ci etapizat.

Nici angajatii din Invatamant nu vor primi de la 1 ianuarie majorarea de 50% promisa, ci doar 25%.

"De la 1 ianuarie 2018 toti bugetarii vor avea o crestere a salariului brut de 25%, de la 1 martie inca 25% pentru profesori, care adaugat la cresterea de 25%, inseamna de fapt o crestere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii si asistentii au cresteri de peste 100%, ajungand la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra in comisie.

Ar fi trebuit sa intram de la 1 ianuarie, dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat de la Senat si Camera Deputatilor. Insa sa nu uitam faptul ca luna aceasta am mai adaugat o crestere de 20% la OPC-uri, 20% la IMM, 20% la toate agentiile de mediu, 10% salariu de merit pentru politie care a fost devansat din august in mai, soldele de functie s-au dublat si acum pleaca de la nivelul salariului minim si alte sporuri pentru mai multe caterogii de bugetari.

Toate acestea calculate pe impact fata de varianta initiala a legii ne-au dus la situatia in care sa se mai amane pana la 1 martie cresteri la Educatie si Sanatate, dar si ei vor intra cu crestere de 25% de la 1 ianuarie ca toti ceilalti bugetari", a pus Vasilescu la Antena 3.

Vezi si Legea salarizarii, secretul mai bine pazit decat arhiva SIPA

Intrebata daca Ministerul de Finante a anuntat sustenabilitatea Legii Salarizarii, Vasilescu a raspuns ca intotdeauna cei de la ministerul respectiv vor spune ca nu sunt bani.

"Niciodata Finantele nu o sa spuna ca au bani. Asta e rolul ministrului de Finante: sa spuna ca nu sunt. Variata cu care vom intra in sedinta de comisie este aceasta. Viorel Stefan nu a stat la toata discutia, noi am stat cu secretarii de stat si am calculat in continuare impactul pe buget", a punctat ministrul Muncii.

Intr-o discutie cu reporterii, la Parlament, Vasilescu a precizat ca anvelopa salariala pentru anul acesta este de 68 de miliarde de lei, iar pentru anul viitor va fi de 75 de miliarde. Potrivit acesteia, recalcularea impactului a venit dupa ce i s-a transmis acest lucru de la Ministerul Finantelor.

"A trebuit sa regandim ca sa ne incadram in 75 de miliarde cat ne-au dat Finantele ca este posibil pentru anul viitor. Atunci ...citeste mai departe despre "Haos cu Legea salarizarii: Medicii si profesorii nu vor primi, de la 1 ianuarie, majorarile promise" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea salarizarii , #Stiri Guvern