Hai la vot! Avem formidabila sansa sa ramanem in istorie ca "generatia care a oprit coruptia"

Sambata, 25 Mai 2019, ora 09:00
915 citiri
Hai la vot! Avem formidabila sansa sa ramanem in istorie ca "generatia care a oprit coruptia"

Uniunea Europeana a adus pacea pe teritoriul european, iar noi suntem datori sa o mentinem. Romania a luat de la UE peste 50 de miliarde de euro, in timp ce a dat sub 18 miliarde. Datorita UE cetatenii romani pot sa studieze, sa munceasca, si sa se stabileasca in orice tara din Uniune. Cei care nu participa la acest scrutin faciliteaza aparitia unor lideri incompetenti, populisti sau eurosceptici gata sa distruga tot ceea ce s-a construit bine in Europa. Inclusiv pacea.

Toti cetatenii romani vom avea maine formidabila sansa de a ramane in istorie ca "generatia care a oprit coruptia". Referendumul convocat de Presedintele Klaus Iohannis poate bloca orice initiativa legislativa care ar facilita amnistia, gratierea sau infractiunile de coruptie. Absenta de la acest referendum ne poate transforma in "generatia care a inchis ochii de frica hotilor". Sa spunem DA la referendum.

A nu vota la alegerile europarlamentare si la referendum seamana cu gestul inconstient de a nu purta centura de siguranta intr-o masina care goneste pe sosea. Votul este centura de siguranta a democratiei. Daca nu porti centura te expui pe tine insuti, insa daca nu votezi ne expui pe noi toti. Tocmai de aceea ma bazez pe prezenta ta la vot!

Oana Badea este profesor de discipline economice la Colegiul Tehnic Aiud, fost secretar de stat in Ministerul Educatiei si inspector scolar general adjunct la ISJ Alba. ...citeste mai departe despre "Hai la vot! Avem formidabila sansa sa ramanem in istorie ca "generatia care a oprit coruptia"" pe Ziare.com

#mobilizare vot europarlamentare , #Stiri Guvern