Guvernul vrea sa adopte si Codul administrativ. Le-ar da ministrilor superimunitate

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 17:56
1006 citiri
Guvernul vrea sa adopte si Codul administrativ. Le-ar da ministrilor superimunitate
Foto: Facebook / Ministerul Dezvoltarii

Ministrul Dezvoltarii, vicepremierul Paul Stanescu, a precizat, marti, ca proiectul de HG privind Codul administrativ va figura pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de saptamana viitoare, proiectul urmand a fi trimis ulterior Parlamentului, care il va dezbate si va decide forma finala.

"Codul administrativ, 99,9% va intra in sedinta de Guvern nu cea de maine, in sedinta de Guvern de saptamana viitoare", a spus Stanescu.

Intrebat despre prevederea potrivit careia procurorii nu vor mai putea ancheta oportunitatea actelor normative adoptate de Guvern, Stanescu a raspuns: "E un proiect de Hotarare, el va veni in Parlament, Parlamentul va dezbate si va decide".

"Nu ma puneti sa ma antepronunt", a mai spus Stanescu.

Conform unor surse citate de Hotnews.ro, proiectul de Cod administrativ asumat de vicepremierul Paul Stanescu le sporeste ministrilor imunitatea prin paragraful "Aprecierea necesitatii si oportunitatea emiterii actelor administrative ale ministrilor apartine exclusiv acestora si nu pot face obiectul controlului altor autoritati", trimitere la anchetele deschise de DNA pornind de la actele adoptate de Guvern, de exemplu in cazul Belina.

Guvernul vrea sa scape de raspunderea penala si pentru hotarari, dupa cazul Belina. Tudose ar urma sa sesizeze CCR (surse)Rovana Plumb sustine ca dosarul Belina este un atac la Guvern si PSD: De obicei, ma sochez foarte greuSevil Shhaideh, audiata la DNA in dosarul Belina: Sunt acelasi om, am respectat partidul - UPDATETariceanu a sesizat CCR in cazul Belina. Cere Curtii sa spuna ca procurorii nu pot ancheta hotararile de guvern

Intrebat despre subiect, presedintele Klaus Iohannis a comentat luni seara spunand: "Oportunitatea nu trebuie cenzurata penal. Chestiunea e bine cunoscuta, nu sunt convins ca e nevoie de schimbarea legislatiei in materie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cod administrativ modificare Guvern, #Cod administrativ imunitate ministri , #Stiri Guvern