Guvernul Ungariei indeamna maghiarii din Romania sa iasa la vot: Rezultatul alegerilor nu ne e indiferent

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 22:33
765 citiri
Guvernul Ungariei indeamna maghiarii din Romania sa iasa la vot: Rezultatul alegerilor nu ne e indiferent
Foto: Facebook/Dr. Sesztak Miklos

Pentru Ungaria "nu este indiferent ce se va intampla duminica si dupa alegeri", intrucat ungurii sunt "interesati" de "o reprezentare puternica din partea comunitatii maghiare in Parlamentul Romaniei".

Este declaratia ministrului ungar al Dezvoltarii, Sesztak Miklos, venit vineri in Harghita.

"Pentru Guvernul Ungariei si pentru Ungaria nu este indiferent ce se va intampla duminica si dupa alegeri, noi suntem interesati sa existe o reprezentare puternica din partea comunitatii maghiare in Parlamentul Romaniei", a spus ministrul.

Sesztak Miklos a afirmat ca vizitele reprezentantilor Guverului de la Budapesta in Romania in ultimele sapamani "nu sunt intamplatoare", fiind legate de scrutinul de duminica, si i-a indemnat pe maghiari sa iasa la vot.

"Ieri a fost premierul Orban (Viktor Orban - n.red.) la Satu Mare, cu doua saptamani in urma a fost presedintele Parlamentului, domnul Kover (Laszlo - n.red.), a fost si vicepremierul acum doua-trei saptamani, toate aceste prezente nu ...citeste mai departe despre "Guvernul Ungariei indeamna maghiarii din Romania sa iasa la vot: Rezultatul alegerilor nu ne e indiferent" pe Ziare.com

#Ungaria alegeri parlamentare Romania , #Stiri Guvern