Guvernul Tudose a suspendat Legea risipei alimentare - UPDATE

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 19:50
1069 citiri
Guvernul Tudose a suspendat Legea risipei alimentare - UPDATE
Foto: Ziare.com

Noul Executiv Mihai Tudose a suspendat, in prima sa sedinta, care a avut loc vineri, aplicarea Legii risipei alimentare.

Printr-o ordonanta de urgenta, legea privind diminuarea risipei alimentare a fost suspendata pana la 31 decembrie 2017, in vederea clarificarii a unor prevederi si eliminarii dificultatilor de aplicare, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com. Legea intrase in vigoare pe 21 mai.

Guvernul explica suspendara aplicarii prin faptul ca "o serie de masuri prevazute in lege sunt lipsite de claritate si previzibilitate si creeaza dificultati in aplicare", iar prin aplicarea Legii risipei alimentare "ar trebui creat un cadru legislativ care sa determine infiintarea unui sistem sustenabil si functional".

"S-a constatat lipsa de claritate a legii, nu este clar care sunt operatorii economici care trebuie sa aplice acest act normativ.

Din cadrul legii lipsesc definitiile referitoare la data limita de consum. Masurile prevazute ca fiind o ierarhie a diminuarii risipei de alimente nu sunt armonizate cu realitatea din Romania si nu au un caracter dispozitiv clar", se explica si in nota de fundamentare a proiectului de OUG.

Aruncam 2,2 milioane de tone de mancare pe an: Hibele legii anti-risipa, care tocmai a trecut de ParlamentMagazinele sunt obligate de azi sa doneze sau sa dea aproape gratis mancarea gata sa expireLegea risipei alimentare a intrat degeaba in vigoare. Ministrul Agriculturii spune ca nu se va aplica pentru ca o schimbaMinistrul Agriculturii explica de ce a amanat punerea in aplicare a Legii risipei alimentare

F.N. ...citeste mai departe despre "Guvernul Tudose a suspendat Legea risipei alimentare - UPDATE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ordonanta suspendare Legea risipei alimentare, #Guvern Tudose suspenda Legea risipei alimentare , #Stiri Guvern