Ministrii din Guvernul Tudose au depus juramantul. Au inceput cu un dus rece administrat de presedintele Iohannis

Joi, 29 Iunie 2017, ora 19:43
693 citiri

Guvernul condus de Mihai Tudose a depus juramantul joi seara, la Palatul Cotroceni. Dupa ce fiecare ministru a depus juramantul, noul guvern si reprezentantii prezenti ai coalitiei de guvernare PSD-ALDE (Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu) au trebuit sa faca fata unui discurs extrem de dur al presedintelui Klaus Iohannis.

Acesta i-a acuzat ca au dus tara in criza, i-a avertizat sa termine cu topaiala fiscala si sa se apuce sa isi faca treaba.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT ceremonia de depunere a juramantului:

19:43 - "Fie ca aceasta a doua incercare de guvernare sa aiba mai mult succes decat prima. Eu mi-o doresc, romanii si-o doresc si pot doar sa sper foarte tare ca si dumneavoastra va doriti acelasi lucru. In acest sens, inca o data, succes!", a incheiat seful statului.

19:42 - "Domnule premier, onorati membri ai Guvernului, va rog sa faceti tot ce e necesar pentru a arata partenerilor nostri din NATO, din UE, aliatilor nostri ca suntem oameni seriosi, suntem o tara serioasa, cu toate sincopele politice si ca stim sa ne respectam angajamentele", a punctat Iohannis. El le-a spus ministrilor sa dovedeasca ca stiu sa respecte angajamentul de 2% pentru aparare, "asa cum am promis aliatilor din NATO". "Dovediti ca suntem capabili sa tinem deficitul sub control, sa promovam investitii publice si private, sa avem in continuare crestere economica, asa cum ne-am angajat fata de partenerii din UE", a mai spus Iohannis.

19:39 - "Va solicit sa guvernati in asa fel, incat sa ne incadram in marja de deficit de 3%. Va solicit sa guvernati in asa fel, incat romanii sa aiba garantia ca guvernul Romaniei apara si promoveaza statul de drept. Nu imi doresc niciodata sa mai avem sincope de genul OUG13.", a mentionat presedintele Klaus Iohannis.

19:37 - "Sa terminati cu aceasta topaiala fiscal bugetara. Taxa de solidaritate... Domnilor, fiti solidari cu romanii si guvernati responsabil", a transmis Iohannis.

19:36 - "Acum, dupa ce unii s-au straduit destul de mult sa termine repede aceasta criza gasim coalitia cu un nou Guvern si surprinzator cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunta pentru romani, noi impozite dupa ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile romanilor deja se anunta contramasuri. Programul de guvernare a fost schimbat in puncte sensibile. Nu veti mai putea merge in fata romanilor cu argumentul ca acest program de guvernare a fost votat.

Este dreptul legitim al coalitiei sa mearga cu ce program do ...citeste mai departe despre "Ministrii din Guvernul Tudose au depus juramantul. Au inceput cu un dus rece administrat de presedintele Iohannis" pe Ziare.com

#guvern Mihai Tudose juramant, #guvern Tudose juramant , #Stiri Guvern