Guvernul Tudose a fost reclamat in premiera la Bruxelles din cauza conduitei ministrilor

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 21:42
767 citiri
Guvernul Tudose a fost reclamat in premiera la Bruxelles din cauza conduitei ministrilor
Foto: site Guvern (Arhiva)

Senatorul PNL Florin Citu a decis sa depuna, in premiera, o sesizare la secretariatul Guvernului Romaniei, dar si la cabinetul comisarului european Frans Timmermans, atragand atentia asupra faptului ca mai multi ministri, in frunte cu premierul Tudose, au incalcat in mod repetat Codul de Conduita adoptat in luna iulie si cerand sanctiuni.

Anuntul a fost facut pe Facebook de Florin Citu, sub titlul "Va acuz!".

Senatorul liberal explica de ce a decis sa faca acest gest, in premiera.

"In 2017, dupa instalarea Guvernului Tudose, prim-ministrul s-a deplasat urgent la Bruxelles chemat la Comisia Europeana (foto) si chestionat in legatura cu intentiile sale legate de modificarile la legile justitiei si alte lucruri care tin de MCV. Ulterior, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a fost chestionat pe aceleasi teme de comisarul european Frans Timmermans.

Atat premierul, cat si ministrul Justitiei au promis atunci, pentru a-i 'adormi' pe europeni, o serie de masuri urgente prin care sa repare ingrijorarile aparute dupa OUG 13. Astfel, a aparut Codul de conduita al membrilor Guvernului. In sedinta de guvern din 20 iulie 2017 acest cod de conduita a fost aprobat sub forma unui memorandum", reaminteste senatorul liberal, precizand ca el "ia in serios acest cod de conduita" si depune la Guvern o prima sesizare.

Tudose, despre MCV: In niciun caz, nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor de la GuvernTudose spune ca nu s-a dus la Bruxelles pentru turism, poze, strangeri de maini. A vorbit despre bani si coruptieFrans Timmermans (CE), in vizita oficiala la Bucuresti: Ce trebuie sa faca Guvernul si Parlamentul, si cand va scapa Romania de MCV

Codul de Conduita al membrilor Guvernului postat pe site-ul oficial al institutiei prevede, printre altele, ca:

principiile generale care guverneaza conduita membrilor Guvernului sunt suprematia Constitutiei si a legii, prioritatea interesului public, profesionalismul, integritatea morala si transparenta in exercitarea demnitatii publicemembrii Guvernului au obligatia sa declare, prin orice mijloc, orice situatie de natura celor care genereaza conflict de interese sau incompatibilitatemembrilor Guvernului le este interzis sa permita utilizarea numelui sau imaginii proprii in actiuni publicitare pentru promovarea unei activitati comercialemembrii Guvernului au obligatia de a asigura, in conditiile legii, transparenta administrativain activitatea publica, membrii Guvernului invitati la dezbateri publice d ...citeste mai departe despre "Guvernul Tudose a fost reclamat in premiera la Bruxelles din cauza conduitei ministrilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sesizare Citu cod conduita Guvern, #Tudose Timmermans , #Stiri Guvern