Guvernul suspenda pentru un an articole esentiale din Legea finantelor: Cheltuieli fara limita, creditele pot fi utilizate in alt scop decat cel aprobat

Luni, 06 Februarie 2017, ora 09:46
5061 citiri

Una dintre cele mai riscante decizii ale Guvernului a fost adoptata prin ordonanta nr. 9 - document care a trecut neobservat in scandalul ordonantelei pe Justitie. Potrivit documentului, sunt suspendate pentru un an prevederi din Legea Finantelor Publice.

Efectele suspendarii acestor articole: autoritatile - centrale si locale - pot angaja credite fara plafonul maxim la care le costrange Legea pentru prudenta si pot schimba destinatia banilor, scrie Cursdeguvernare.ro.

Abrogand duminica ordonanta de modificare a Codului penal, dar, atentie, numai la presiunea publica, guvernul Grindeanu indreapta, teoretic, o masura premeditata de facilitare a abuzurilor. Alte doua ordonante la fel de riscante isi produc efectul, fara ca presedintele, opozitia parlamentara sau publicul sa protesteze- e vorba de:

OUG 9/2017 care, printre altele, suspenda pana pe 1 ianuarie 2018 o serie de articole din Legea finantelor publicesi de OUG prin care Guvernul aloca 30 de miliarde de lei (6,6 miliarde de euro), sub forma de credite angajament, Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL)

Citeste mai multe despre Guvernul suspenda pentru un an articole esentiale din Legea finantelor: dispare limita maxima de cheltuieli, creditele pot fi utilizate in alt scop decat cel aprobat, fara ca nimeni sa raspunda pe Cursdeguvernare.ro ...citeste mai departe despre "Guvernul suspenda pentru un an articole esentiale din Legea finantelor: Cheltuieli fara limita, creditele pot fi utilizate in alt scop decat cel aprobat" pe Ziare.com

#Guvern lege finante publice , #Stiri Guvern