Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul reface Legea parteneriatului public-privat

Guvernul reface Legea parteneriatului public-privat


Guvernul va abroga actuala Lege a parteneriatului public-privat, in urma criticilor formulate atat de Comisia Europeana, cat si de reprezentantii mediului de afaceri, si va promova in regim de urgenta un nou act normativ in domeniu.

Tema a fost discutata de ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova, cu reprezentantii Camerei de Americane de Comert in Romania-AmCham si cu reprezentantii Bancii Mondiale.

"Ministrul Dan Sova a aratat care este abordarea Guvernului in domeniul refacerii in regim de urgenta a cadrului normativ privind parteneriatul public privat, prin abrogarea actualei legi, puternic criticate atat de Comisia Europeana, cat si de reprezentantii mediului de afaceri, si promovarea unui nou act normativ care sa aduca claritate si simplitate in domeniu, in conformitate cu cele mai bune practici la nivel european si international", se arata intr-un comunicat.

Atat AmCham, cat si Banca Mondiala si-au manifestat disponibilitatea de a sprijini Departamanetul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine in acest demers, oferindu-se sa puna la dispozitia Guvernului expertiza si resursele lor in vederea sprijinirii procesului de redactare si implementare a noului cadru de reglementare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1916 ori