Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru ca romanii din strainatate sa poata vota mai usor

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 11:20
1015 citiri
Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru ca romanii din strainatate sa poata vota mai usor
Foto: Digi24

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, miercuri, ca guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru a-i ajuta pe romanii din strainatate sa voteze mai usor la alegerile parlamentare din toamna.

Decizia a fost luata dupa ce Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a publicat in mod repetat numarul romanilor din diaspora care s-au inscris in Registrul Electoral pentru a putea vota la toamna, iar datele au fost dezamagitoare: mai putin de 4.000 din cei 4 milioane de romani care traiesc dincolo de granite au incheiat procedura.

Premierul Dacian Ciolos a declarat in debutul sedintei de guvern de miercuri ca a informat partidele parlamentare cu privire la intentia Executivului.

El a reamintit ca legea alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor a fost modificata in 2015, introducandu-se doua noi facilitati: votul prin corespondenta si organizarea unei sectii de votare intr-o comunitate in cazul in care solicita cel putin 100 de alegatori acest lucru.

"Cu toate ...citeste mai departe despre "Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru ca romanii din strainatate sa poata vota mai usor" pe Ziare.com

#guvern ordonanta vot diaspora, #lege alegeri parlamentare vot corespondenta , #Stiri Guvern