Guvernul Ponta 4 a depus juramantul: Ce ministri ar fi vrut Basescu sa refuze

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 09:14
1181 citiri
Guvernul Ponta 4 a depus juramantul: Ce ministri ar fi vrut Basescu sa refuze
Foto: Digi24

Noii ministri din Guvernul Ponta 4 au depus juramantul, miercuri, la Palatul Cotroceni. In deschiderea ceremoniei, presedintele Traian Basescu a explicat ca a fost obligat de o decizie CCR sa accepte toate numirile, altfel i-ar fi refuzat pe Liviu Pop si Sorin Cimpeanu.

Presedintele a facut referire la decizia CCR nr. 98 din 7 februarie 2008, "pentru a elimina orice dubiu", si a citat urmatorul fragment: "Din textul Constitutiei rezulta ca, in cazurile prevazute la alin. (1) si (3) ale art.85, numirea de catre Presedintele Romaniei a ministrilor este un act de executare a hotararii Parlamentului si de investire, pe aceasta baza, a ministrilor, de catre seful statului. Hotararea organului reprezentativ suprem al poporului roman [art.61 alin. (1) din Constitutia Romaniei] este un act obligatoriu, pe care Presedintele nu l-ar putea refuza decat prin savarsirea unor fapte grave de incalcare a Constitutiei".

"Acesta este si motivul pentru care voi primi juramantul ministrului pentru ...citeste mai departe despre "Guvernul Ponta 4 a depus juramantul: Ce ministri ar fi vrut Basescu sa refuze" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern Ponta 4 juramant, #Basescu Liviu Pop ministru , #Stiri Guvern