Guvernul isi face platforma de 1,5 milioane de lei ca sa transparentizeze actul guvernamental

Vineri, 31 Martie 2017, ora 15:52
813 citiri
Guvernul isi face platforma de 1,5 milioane de lei ca sa transparentizeze actul guvernamental
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social a lansat vineri proiectul "Guvernare transparenta, deschisa si participativa - standardizare, armonizare, dialog imbunatatit", prin care se urmareste crearea unei platforme privind transparenta actului de guvernare la nivel central si local.

Managerul proiectului, Mihai Dragulanescu, a explicat ca scopul acestui program este cresterea gradului de transparenta a actului de guvernare la nivel central si local.

"Practic, noi o sa cream o platforma care se va numi transparenta.gov.ro, iar in timp, speram cat de repede posibil, toate autoritatile centrale si locale isi vor crea un mecanism pe site-ul propriu standardizat, in care prezinta toate pachetele de date sau documentele care se supun legislatiei privind transparenta. (...)

Romania se afla intr-un clasament al transparentei destul de jos in momentul de fata pentru ca toate deciziile la nivelul administratiei par a fi netransparente (...) ", a spus Dragulanescu la conferinta de prezentare nationala a proiectului.

Acesta a aratat ca obiectivele proiectului sunt cresterea capacitatii institutiilor publice de a asigura partilor interesate un nivel ridicat de acces la informatii, pentru a usura sarcinile din acest domeniu pentru functionari si pentru a sterge impresia cetateanului ca institutiile au ceva de ascuns.

"211 institutii, si anume ministerele, prefecturile, consiliile judetene, primariile de municipiu si primariile de sector din Bucuresti vor beneficia de acest proiect.

Noi vom incepe sa oferim acestor institutii suport in implementarea oricaror masuri pe transparenta decizionala. Pana la finalul acestui proiect, cele 27 de ministere actuale trebuie sa aiba realizat un format complet, site-ul cu toate informatiile publice care se supun legii 544.

Rezultatul asteptat este imbunatatirea cunostintelor si competentelor personalului, iar pe viitor dorim ca orice responsabil cu transparenta din cadrul unei autoritati publice sa stie foarte clar ce are de facut si toti sa lucreze in acelasi mod", a mentionat Dragulanescu.

Proiectul are valoarea financiara de aproximativ 1,5 milioane de lei, din care cofinantare de la bugetul de stat este de 15%, restul banilor venind de la Comisia Europeana.

"Ce e foarte important de retinut si ce incercam noi sa facem prin acest proiect - in primul rand sa standardizam afisarea informatiei de interes public pe site-urile autoritatilor publice locale. Pe acest site, transparenta.gov.ro, vom cent ...citeste mai departe despre "Guvernul isi face platforma de 1,5 milioane de lei ca sa transparentizeze actul guvernamental" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#platforma transparentizare administratie, #platforma transparenta act guernamental, #platforma transparentagovro , #Stiri Guvern