Dragnea renunta la impozitul pe gospodarie si spune ca salariul minim de 2.000 de lei e "o greseala care s-a rostogolit"

Luni, 10 Iulie 2017, ora 16:36
1213 citiri
Dragnea renunta la impozitul pe gospodarie si spune ca salariul minim de 2.000 de lei e "o greseala care s-a rostogolit"
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Mihai Tudose a spus, luni, dupa prima evaluare a Guvernului sau, la doar o saptamana de la instalare, ca vor urma analize lunare.

De asemenea, potrivit premierului, "in fiecare saptamana, vineri, raportul va fi transmis coalitiei, celor doua partide".

Tonul premierului a fost unul pe alocuri ironic si chiar nervos, in raspunsurile date jurnalistilor, cu precadere pe teme economice.

Spre exemplu, chestionat cu privire la taxele incluse in programul de guvernare, Tudose a raspuns: "Simularile pe problemele delicate, cum ar fi suprataxa pe impozit si pe cifra de afaceri si pe fum sunt doar simulari, nu s-a luat nicio decizie".

"Nu vom aplica nicio suprataxa pana cand nu vor fi simulari. (...) La asa nivel, simularile nu se fac in 2-3 zile", a subliniat premierul.

Referitor la anuntul facut duminica de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, cu privire la Pilonul II de pensii, premierul a precizat: "Nu se desfiinteaza Pilonul II de pensii. Dna ministru face o analiza asupra gestionarii acestor bani. Sa vedem ce se intampla cu acei bani, unde sunt investiti".

Recitificare bugetara pe plus

Prim-ministrul a anuntat ca saptamana viitoare vor avea loc primele discutii despre rectificarea bugetara, care va fi una pozitiva. In ce priveste cu excedentul bugetar, banii vor fi alocati "incepand cu administratia locala si terminand cu ministerele care vin cu justificarea".

"Cifrele arata mai bine decat anul trecut. Nu arata la fel de bine ca si cum ar fi trebuit sa arate asa cum arata cresterea economica", a precizat Tudose.

De asemenea, referitor la inghetarea angajarilor in administratia centrala, pana in 2018, premierul a spus ca "exista un proiect care urmeaza sa blocheze angajarile, dar cu exceptii, avand posibilitatea ca in orice moment un ministru de profil sa vina cu justificarile".

"Sunt inghetate, numarate, vazut fiecare om ce avea de facut astfel incat lucrurile sa fie facute altfel", a completat Tudose.

Referitor la controlul inopinat al ANAF la Rise Project, in ziua in care se pregateau sa publice o noua ancheta despre Dragnea, premierul s-a spalat pe maini: "Nu ii intreb nici unde au fost, nici unde se duc, nici de ce au fost. Pentru ca asta este inceputul sfarsitului - implicarea politicului. Ma intereseaza rezultatele".

Aceeasi atitudine a avut-o seful Executivului si referitor la modificarea legilor in Justitie: "Este responsabilitatea dlui ministru Toader, care inteleg ca se consulta cu toti factorii im ...citeste mai departe despre "Dragnea renunta la impozitul pe gospodarie si spune ca salariul minim de 2.000 de lei e "o greseala care s-a rostogolit"" pe Ziare.com

#Guvern Tudose raport PSD, #Dragnea salariu minim, #Dragnea taxe program guvernare, #rectificare bugetara Guvern , #Stiri Guvern