Guvernul Ciolos: Elisabeta Lipa, fosta campioana la canotaj propusa la Ministerul Sportului

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 18:40
706 citiri
Guvernul Ciolos: Elisabeta Lipa, fosta campioana la canotaj propusa la Ministerul Sportului
Foto: Facebook/Elisabeta Lipa

Elisabeta Lipa, nascuta Elisabeta Oleniuc, este multipla campioana olimpica, mondiala si europeana la canotaj, presedinte al Federatiei Romane de canotaj si al Clubului Sportiv Dinamo.

S-a nascut la 26 octombrie 1964, in localitatea Siret, judetul Suceava. In 1997, a absolvit cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport. In anii 2003 si 2005 urmeaza cursuri postuniversitare in Dreptul Muncii, respectiv Managementul activitatii sportive. In 2007, a studiat la Colegiul National de Aparare.

In anul 2009, a obtinut titlul de Doctor in educatie fizica si sport.

A inceput sa practice canotajul in 1980, fiind legitimata la Olimpia Bucuresti, transferandu-se apoi la Dinamo. Patru ani mai tarziu, avea sa debuteze cu medalie de aur la Olimpiada din Los Angeles.

In activitatea competitionala interna a obtinut peste 25 de titluri de campioana nationala la schif simplu, 2 vasle, 4 vasle, 8+1, 4+1 vasle si rame. Exemplu de ambitie, valoare si longevitate sportiva, a concurat cu mult ...citeste mai departe despre "Guvernul Ciolos: Elisabeta Lipa, fosta campioana la canotaj propusa la Ministerul Sportului" pe Ziare.com

#Elisabeta Lipa ministrul Sportului, #Elisabeta Lipa ministru guvern Ciolos , #Stiri Guvern