Guvernul a adoptat bugetul, dupa amanari si intarzieri repetate - De la ce sume se pleaca

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 20:09
1832 citiri
Guvernul a adoptat bugetul, dupa amanari si intarzieri repetate - De la ce sume se pleaca
Foto: Guvernul Romaniei

Sedinta de guvern in care a fost adoptat bugetul pe 2015 a inceput, vineri seara, la ora 19:00, dupa ce a fost amanata de doua ori pe parcursul zilei. Anul viitor nu vor fi introduse noi taxe si impozite, iar DNA va primi 22 de milioane de euro, a anuntat premierul Ponta.

Pana la ora 20:00, bugetul a fost adoptat, informeaza televiziunile de stiri.

In deschiderea sedintei de guvern, prim-ministrul a subliniat inca o data ca nu el "taie sau pune in buget".

"Nu pot nici sa tai nici sa pun. Acest gen de propaganda nu ne ajuta sa spunem oamenilor ce se intampla cu banii lor. Rog sprijin pentru a informa corect cetatenii acestei tari", a subliniat Victor Ponta.

Premierul a afirmat inca o data ca proiectul de buget "nu prevede niciun fel de noi taxe si impozite, doar ceea ce e in vigoare" si a precizat ca in acest proiect sunt incluse "toate masurile economice si sociale" anuntate, cum ar fi scaderea CAS sau scutirea profitului reinvestit. De asemenea, premierul a precizat ca "scaderea CAS cu 5% se aplica si la cheltuilelile institutiilor publice".

Victor Ponta a respins acuzatiile potrivit carora scad sumele prevazute pentru investitii.

"E vorba de 44 mld. lei, cu 9 mld. in plus fata de anul 2014. Ideea ca scad investitiile nu e corecta", a mai afirmat el.

Victor Ponta a confirmat ca DNA va primi mai multi bani decat anul acesta - de la 20 de milioane de euro in 2014, la 22 de milioane de euro in 2015.

Citeste mai departe despre "Guvernul a adoptat bugetul, dupa amanari si intarzieri repetate - De la ce sume se pleaca UPDATE" pe Ziare.com.

#Ponta sedinta guvern buget 2015, #Ponta investitii 2015, #Ponta buget DNA 2015, #Ponta sechestru Petrom Micula , #Stiri Guvern