Grindeanu sustine ca la Guvern nu s-a discutat de niciun proiect de lege care sa preia prevederile OUG 13. Dar Ministerul Justitiei l-a trimis la CSM

Luni, 06 Februarie 2017, ora 18:25
4663 citiri
Grindeanu sustine ca la Guvern nu s-a discutat de niciun proiect de lege care sa preia prevederile OUG 13. Dar Ministerul Justitiei l-a trimis la CSM
Foto: Digi 24 TV

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a lasat sa se inteleaga ca Ministerul Justitiei ar fi actionat independent de Guvern, atunci cand a trimis la CSM un nou proiect de lege privind modificarea Codurilor Penale, copiat aproape integral dupa OUG 13, si despre care inca nu se stie in ce stadiu se afla.

Premierul a explicat ce s-a discutat duminica, in sedinta de guvern, aratand ca nu a fost inclusa si o discutie despre un nou proiect de lege.

"Duminica, in sedinta de guvern, am avut pe ordinea de zi ordonanta de urgenta prin care s-a abrogat Ordonanta 13 si s-a ajuns la starea initiala, ca si cand acea ordonanta nu ar fi fost, chiar daca au ramas in continuare articole declarate neconstitutionale.

Am cerut Ministerului Justitiei, pentru ca acolo sunt articole declarate in intregime neconstitutionale de catre Curte, sa dea drumul la o dezbatere. La aceste lucruri m-am referit in sedinta de guvern. Tot ceea ce inseamna modificarile pe articole date de Curtea Constitutionala trebuie demarate discutiile cat mai repede, pentru a respecta legea.

Ca o face Ministerul Justitiei, ca o face Parlamentul, ca o face... Academia, aceste discutii trebuie sa inceapa. Cred ca e normal sa se inceapa a se discuta, nu pe altceva. Cred ca discutia trebuie sa fie cat mai larga", a spus Grindeanu.

- continua - ...citeste mai departe despre "Grindeanu sustine ca la Guvern nu s-a discutat de niciun proiect de lege care sa preia prevederile OUG 13. Dar Ministerul Justitiei l-a trimis la CSM" pe Ziare.com

#Sorin Grindeanu proiect lege CSM , #Stiri Guvern