Grindeanu promite sa nu mai faca: Am inteles supararea. Nu voi mai accepta initiative de acest gen

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 13:52
3424 citiri

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, in plenul Parlamentului, la dezbaterea motiunii de cenzura ca a inteles "emotia si supararea" provocate de ordonanta de urgenta 13 privind justitia.

El a spus ca Guvernul nu va mai initia astfel de acte, urmand sa fie un Cabinet "al dialogului si al consultarii publice".

"Am inteles pe deplin toata emotia si supararea pe care OUG 13 le-au generat. O parte insemnata a acestei tari ne-a transmis democratic ca nu identifica binele general in acea ordonanta", a afirmat premierul.

Grindeanu a dat asigurari ca "nu va mai accepta nicio initiativa de acest gen in Guvern". Primul ministru afirma ca modificarea Codurilor Penale va trebui facuta in Parlament, alaturi de senatori, deputati si specialisti din domeniu.

"Incepand de astazi, acest Guvern va fi exclusiv unul al dialogului si al consultarii publice", a afirmat premierul.

Grindeanu a mai declarat ca desi motiunea de cenzura depusa de liberali reprezinta un drept constitutional, ea nu mai are obiect.

"Avem un buget care aduce prosperitate si dezvoltare romanilor. Avem toate parghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care romanii in decembrie l-au votat intr-o proportie covarsitoare.

Astazi, avem ocazia sa ne vedem din nou si asta la o luna de la investirea actualului Guvern. Opozitia a depus o motiune de cenzura. Este dreptul constitutional al colegilor nostri sa faca acest lucru. E greu, totusi, sa nu remarc ca aceasta motiune nu-si mai are obiectul", a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.

El l-a ironizat pe Catalin Predoiu, comentand ca se astepta la o "abordare profesionista" din partea PNL, fiind vorba de "lucruri serioase", astfel ca nu intelege de ce fostul ministru al Justitiei a fost desemnat sa citeasca textul motiunii.

Guvernul Grindeanu se confrunta miercuri, cu prima motiune de cenzura impotriva sa. Demisia Guvernului este ceruta de Opozitie la putin peste o luna de la instalarea Executivului, dupa ce, in seara de 31 ianuarie, a dat pe furis o ordonanta de urgenta prin care a vrut sa modifice Codurile Penale in favoarea politicienilor cu probleme penale.

Urmareste LIVE cele mai importante declaratii din Parlament ...citeste mai departe despre "Grindeanu promite sa nu mai faca: Am inteles supararea. Nu voi mai accepta initiative de acest gen" pe Ziare.com

#Sorin Grindeanu ordonanta justitie, #guvern Grindeanu motiune cenzura , #Stiri Guvern