Grindeanu merge la Bruxelles sa dea explicatii pe masurile din Justitie

Marti, 14 Februarie 2017, ora 21:14
886 citiri
Grindeanu merge la Bruxelles sa dea explicatii pe masurile din Justitie
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, il va primi, vineri, la Bruxelles, pe premierul Sorin Grindeanu, care va avea o intrevedere si cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Conform agendei presedintelui Consiliului European, Donald Tusk are prevazuta o intalnire cu premierul roman, vineri, la ora 11:30.

Si pe agenda de vineri a presedintelui CE, Jean Claude Juncker, apare primirea premierului Sorin Grindeanu, informeaza News.ro.

Premierul Sorin Grindeanu a adresat, pe 1 februarie, o scrisoare catre presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si catre prim-vicepresedintelui forului, Frans Timmermans, in care explica ratiunile din spatele OUG privind modificarea Codurilor penale si a proiectului privind gratierea, dand asigurari ca Executivul sustine lupta anticoruptie.

Grindeanu si-a aratat atunci disponibilitatea de a merge la Bruxelles pentru a discuta cu liderii UE acest subiect.

Premierul a confirmat la Antena 3 ca va merge la Bruxelles impreuna cu ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

Melescanu a fost si pe 6 februarie la Bruxelles, unde a avut intalniri cu vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, si cu Inaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini, carora le-a spus ca, de fapt, prin OUG 13 a fost incriminat abuzul in serviciu si ca, daca dupa abrogarea acesteia, protestele continua, atunci scopul este inlocuirea de maniera ilegitima si ilegala a unui Guvern care a fost desemnat de Parlament.

Melescanu i-a mai spus lui Timmermans ca l-a informat ca premierul Sorin Grindeanu doreste ca prima vizita pe care o va face in strainatate sa fie la Bruxelles si ca s-ar dori ca aceasta sa aiba loc in aceasta luna. ...citeste mai departe despre "Grindeanu merge la Bruxelles sa dea explicatii pe masurile din Justitie" pe Ziare.com

#Grindeanu Bruxelles Tusk Junker ordonanta justitie , #Stiri Guvern