Grindeanu ii cheama pe primari sa-si spuna ofurile la Guvern: La Palatul Victoria se mai intampla si alte lucruri decat proteste

Luni, 20 Februarie 2017, ora 13:09
808 citiri
Grindeanu ii cheama pe primari sa-si spuna ofurile la Guvern: La Palatul Victoria se mai intampla si alte lucruri decat proteste
Foto: Digi 24 TV

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania, ca, in ultimele saptamani, si-ar fi dorit sa fi facut parte in continuare din administratia locala, si nu sa conduca Executivul, dar considera ca trebuie sa rezolve problema celor "doua Romanii", rurala si urbana.

"Si eu provin din administratia publica locala. De multe ori, in aceste saptamani, credeti-ma ca mi-as fi dorit sa fi facut parte in continuare din randurile dumneavoastra, dar totodata va spun ca trebuie sa facem aceste schimbari", a declarat premierul, in aplauzele primarilor, referindu-se la aplicarea programului de guvernare al PSD.

Grindeanu a reluat tema "celor doua Romanii", spunand ca exista diferente majore intre romanii din mediul urban si cei din mediul rural.

"In continuare, 47% din populatia Romaniei traieste in mediul rural. Aproape 80% din teritoriu sau peste 80% este administrat de dumneavoastra, de comune. S-au schimbat foarte multe lucruri, dar in continuare de foarte multe ori parca avem doua Romanii: o Romanie urbana si o Romanie rurala. Diferentele dintre rural si urban sunt din ce in ce mai mari", a spus premierul.

El a afirmat ca multi romani traiesc dupa standarde occidentale, dar in continuare exista cetateni care nu au apa, canalizare, asfalt sau educatie de calitate.

"Sa fim sinceri si realisti: trebuie sa oferim tinerilor si oamenilor aceeasi sansa in viata, indiferent de locul unde se nasc", a mai spus Grindeanu.

Pe de alta parte, premierul i-a invitat la Palatul Victoria pe edilii locali, ca sa isi spuna pasurile.

El a dezvaluit ca renunta la punctajul facut de consilieri, pentru a vorbi despre lucruri pe care el, ca reprezentant al administratiei locale, ar fi vrut sa i le transmita premierului Romaniei daca l-ar fi avut in fata.

El i-a indemnat pe primari sa vina la Palatul Victoria si le-a spus ca va avea si un consilier de stat care se va ocupa exclusiv de problemele administratiei locale.

"Va astept la Guvern. La Palatul Victoria se mai intampla si alte lucruri decat proteste. Noi lucram in continuare", a spus Grindeanu.

#Grindeanu primari comune , #Stiri Guvern