Grindeanu: Ce facem daca la referendum romanii spun ca nu vor continuarea luptei anticoruptie?

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 21:18
5401 citiri
Grindeanu: Ce facem daca la referendum romanii spun ca nu vor continuarea luptei anticoruptie?
Foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminica, la Antena 3, ca nu se impotriveste referendumului demarat de presedintele Klaus Iohannis pe tema gratierii, dar s-a intrebat, ironic, intr-un "scenariu absurd", ce se va intampla daca romanii vor vota impotriva continuarii luptei anticoruptie, asa cum este formulata intrebarea referendumului.

"O sa vedem decizia Parlamentului. Eu pot sa va spun (...) ca prim-ministru, n-am nimic impotriva in ceea ce se spune in acea intrebare. (...) daca ne dorim continuarea luptei anticoruptie, la modul general. Intrebarea de fapt este urmatoare - sigur, este un scenariu absurd: ce facem daca rezultatul referendumului este 'nu'?", a spus Grindeanu razand.

El a afirmat ca o problema mai serioasa este daca sistemul, in intregul sau, este echilibrat.

"Toata lumea isi doreste (continuarea luptei anticoruptie - n.red.), dar avand parte de ce spuneam, de un sistem absolut perfect, intr-o balanta perfecta, iar eu ca cetatean sa ma simt sigur si aparat in drepturile fundamentale pe care le am in fata acestui sistem si sa am credinta ca nu este mai tare sistemul decat mine, simplu cetatean", a spus premierul.

Sorin Grindeanu a precizat ca acest referendum va avea un cost aproximativ de 20 de milioane de euro.

Premierul s-a aratat deschis si ideii lansate de PSD, privind referendumul pentru modificarea Constitutiei si interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. "Mi se pare o tema buna de referendum, ceea ce a propus PSD", a spus el.

Presedintele Klaus Iohannis a declansat procedura pentru organizarea referendumului privind justitia si a transmis Parlamentului o scrisoare pe aceasta tema. Presedintele contesta cele doua ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale.

"Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice", informeaza Administratia Prezidentiala.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisa presedintilor celor doua Camere, solicitand consultarea Parlamentului cu privire la problema sus mentionata. ...citeste mai departe despre "Grindeanu: Ce facem daca la referendum romanii spun ca nu vor continuarea luptei anticoruptie?" pe Ziare.com

#Grindeanu referendum anticoruptie , #Stiri Guvern

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"