Germania, avocatul Romaniei pentru aderarea la Schengen: "Pana la finalul anului, sigur!"

Duminica, 01 Martie 2015, ora 17:02
907 citiri

Chiar daca semnalul dat de Angela Merkel in timpul vizitei presedintelui Klaus Iohannis la Berlin a fost unul nu tocmai imbucurator pentru romani, cancelarul precizand ca nu poate promite acum nimic in ce priveste aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen, situatia este mai roz decat ne-am fi putut imagina.

Liderul Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Paul Porr, a declarat, intr-un interviu pentru Europa Fm, ca Merkel i-ar fi promis lui Iohannis ca ne va ajuta sa scapam, partial cel putin, in acest an de controlul la granitele cu tarile membre.

Iohannis, declaratii comune cu Merkel, despre aderarea la Schengen si imigrantii romani

"Germania va fi un fel de avocat pentru intrarea in Schengen. Este o problema care ne doare, o chestie pe undeva nedreapta, adica noi de ceva timp bun indeplinim conditiile pentru Schengen, dar intre timp s-au schimbat regulile, au venit cu coruptia si s-a politizat toata chestiunea.

Cel putin pentru aeroporturi si porturi se va face un ...citeste mai departe despre "Germania, avocatul Romaniei pentru aderarea la Schengen: "Pana la finalul anului, sigur!"" pe Ziare.com

#Romania aderare Schengen 2015 , #Stiri Guvern