Gafa grosolana la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: Invitati catalogati drept "scarbosi" sau "indezirabili"

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 16:57
673 citiri
Gafa grosolana la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: Invitati catalogati drept "scarbosi" sau "indezirabili"
Foto: France Musique

Vizita pe care presedintele Klaus Iohannis o va efectua la Paris pe 10 februarie a fost precedata de o gafa de proportii comisa de directoarea Institutului Cultural Roman din capitala Frantei, Yvette Fulicea (foto), gafa sanctionata de Ministerul de Externe.

Astfel, Fulicea a redirectionat gresit un e-mail prin care o serie de personalitati din diaspora erau invitate la receptia organizata cu prilejul vizitei presedintelui, e-mail insotit de comentarii ireverentioase la adresa acestora.

Situatia scandaloasa a fost dezvaluita public de Radu Portocala, scriitor si jurnalist, fost director al Institutului Cultural Roman din capitala Frantei, care i-a adresat urmatoarea scrisoare ambasadorului roman Bogdan Mazuru, publicata de cotidianul.ro:

"Domnule Ambasador,

Am primit invitatia pe care ati trimis-o pe 27 ianuarie prin e-mail, invitatie 'strict personala, valabila pentru o singura persoana', desi, in cele mai multe cazuri, ea era adresata unor persoane casatorite.

Azi, am ...citeste mai departe despre "Gafa grosolana la Paris, inainte de vizita lui Iohannis: Invitati catalogati drept "scarbosi" sau "indezirabili"" pe Ziare.com

#mail Paris Radu Portocala Iohannis, #mail ICR Paris Portocala Iohannis , #Stiri Guvern