Functionarii publici ameninta cu proteste si blocarea activitatii pentru ca legea salarizarii ii face "vasali"

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 12:23
2828 citiri
Functionarii publici ameninta cu proteste si blocarea activitatii pentru ca legea salarizarii ii face "vasali"
Foto: FNSA

Functionarii publici sunt nenumtumiti de Legea salarizarii si cer discutii cu Guvernul, pentru a "corecta" legea. In caz contrar, ameninta cu proteste si chiar cu blocarea activitatii administratiei locale.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie semnaleaza faptul ca din proiectul legii salarizarii personalului platit din fonduri publice a disparut termenul "unitara", ceea ce ar reprezenta "incercarea clasei politice de a feudaliza administratia publica locala din Romania, prin crearea unei categorii de vasali ai alesilor locali, care din momentul intrarii in vigoare a proiectului de lege in forma actuala vor putea stabili dupa bunul plac salarizarea angajatilor din primarii si consilii judetene de pe intreg teritoriul tarii, fara avizul organizatiilor sindicale, avand un prag minim (salariul minim pe economie) si un prag maxim (salariul viceprimarului).

Nu este greu de anticipat care categorie de salariati va beneficia de salarizare maxima si care va fi pe cea minima", se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com de Cartel Alfa.

"Ȋntelegem in sfarsit de ce acest proiect de lege a fost'secret de partid' (...). Pe ascuns, se incearca politizarea administratiei publice locale, transformarea unitatilor administrativ-teritoriale in adevarate societati comerciale, in care primarul/presedintele Consiliului Judetean = patron, iar Consiliul Local/Consiliul Judetean = consiliu de administratie, in paralel cu 'baronizarea' administratiei", adauga comunicatul citat.

Dragnea a explicat de ce a amanat Legea salarizarii: Sa mai stea la dospit in Saptamana Mare. Vezi cum vor fi modificate salariile bugetarilor

In document se mai arata ca prevederile referitoate la administratia publica locala din Romania din acest proiect de lege au un caracter discriminatoriu si se incalca principiul "munca egala - salarizare egala" (nu doar ca va exista salarizare diferita intre unitatile administrativ-teritoriale de acelasi rang, dar va fi diferita si in interiorul aceleiasi institutii).

"Singura categorie de salariati careia acest proiect de lege nu-i recunoaste un drept castigat este cea a angajatilor din administratia publica locala (salariile acestora urmand a scadea) ", se mai arata in comunicat.

Practic, salarizarea unitara in administratia publica locala va deveni salarizare discretionara in acest sector, avertizeaza FNSA, care mentioneaza ca "va sesiza toate forurile/institutiile interne si internationale".

FNSA solicita organizarea ...citeste mai departe despre "Functionarii publici ameninta cu proteste si blocarea activitatii pentru ca legea salarizarii ii face "vasali"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FNSA proteste legea salarizarii, #administratie publica locala legea salarizarii, #salarii administratia publica locala legea salarizarii , #Stiri Guvern