Freedom House cere demisia lui Ciorbea, alegeri locale in doua tururi si fara imunitate pentru parlamentari

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 21:11
651 citiri
Freedom House cere demisia lui Ciorbea, alegeri locale in doua tururi si fara imunitate pentru parlamentari
Foto: Facebook/ Nicu Socol

Freedom House cere mai multe schimbari in viata politica din Romania si nu numai, printre care un Parlament cu 300 de alesi, demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, un sistem de doua tururi de scrutin la alegerile locale si reglementarea votului prin corespondenta.

"Tragedia petrecuta la Clubul Colectiv a aratat tuturor romanilor ravagiile pe care le fac coruptia si nerespectarea legii. Coruptia nu doar saraceste, ci si ucide atunci cand se manifesta in raport cu institutiile statului ce trebuie sa vegheze la siguranta cetatenilor, la respectarea si aplicarea legii.

Pe de alta parte, moartea politistului Bogdan Gigina, in 20 octombrie 2015, a fost consecinta unui abuz de putere, a nesocotirii legii si a folosirii discretionare a puterii de catre ministrul de Interne.

Aceste tragedii nu trebuie sa se repete. Consideram ca lupta pentru domnia legii, pentru integritate in viata publica si impotriva coruptiei trebuie sa continue in cadrul sistemului democratic, ...citeste mai departe despre "Freedom House cere demisia lui Ciorbea, alegeri locale in doua tururi si fara imunitate pentru parlamentari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Freedom House cereri, #revendicari Freedom House , #Stiri Guvern