FMI cere Guvernului sa acopere efectul reducerii TVA la paine

Marti, 14 Mai 2013, ora 09:14
1307 citiri
FMI cere Guvernului sa acopere efectul reducerii TVA la paine

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca pentru proiectul de reducere a TVA la paine va trebui sa se aloce 250 de milioane de lei, Fondul Monetar International transmitand Guvernului sa aloce acesti bani din alta parte si sa nu mearga doar pe ideea ca ii va recupera din evaziunea fiscala.

Ponta a spus ca reducerea TVA la paine nu se poate face decat pe tot lantul si ca proiectul poate debuta dupa rectificarea bugetara din luna iulie.

"Nu se poate decat pe tot lantul, asta stiu sigur, ca asta am discutat. (Va fi, n.r.) numai de la rectificare, pentru ca trebuie sa alocam - cred ca e vreo 250 de milioane de lei - din alta parte, in functie de cum stam cu ... Dar eu vreau sa incercam acest experiment, i-am anuntat pe cei de la FMI si au spus: alocati banii din alta parte, nu mergeti doar pe ideea ca veti recupera banii din evaziune fiscala", a spus Ponta.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca reducerea TVA la panificatie va aduce venituri mai mari la bugetul de stat, va combate evaziunea fiscala si, daca nu va scadea pretul painii, il va plafona pentru multa vreme.

#FMI Guvern Romania TVA paine, #FMI masuri Romania TVA, #TVA paine Romania efecte , #Stiri Guvern