Florin Iordache pregateste noi pensii speciale. Spune ca nu s-au dat pana acum dintr-o "omisiune"

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 13:06
1041 citiri

Dupa controversata OUG 13, fostul ministru al Justitiei Florin Iordache mai pregateste un proiect de lege ce ar putea isca discutii - acordarea de si mai multe pensii speciale.

Concret, proiectul pregatit de Iordache si alti cinci deputati PSD prevede ca functionarii Autoritatii Electorale Permanente sa beneficieze de pensii speciale, scrie Romania Libera.

Guvernul Grindeanu a propus respingerea initiativei legislative, insa aceasta a primit raport favorabil din partea Comisiei de Munca din Camera Deputatilor.

Astfel, personalul de specialitate al AEP va avea acelasi statut ca al functionarilor publici parlamentari, angajatilor Curtii Constitutionale si ai Consiliului Legislativ, mai noteaza sursa citata.

Acest lucru s-ar fi putut intampla inca din 2015, insa, potrivit noului proiect, "urmare a unei omisiuni, personalul din cadrul Autoritatii Electorale Permanente nu a fost mentionat in cadrul acestor prevederi". Omisiunea trebuie astfel eliminata, se mai arata in initiativa, pentru a evita "situatii care pot duce chiar la blocarea activitatii acestei institutii".

In anul 2015, Florin Iordache a fost initiator al modificarii Legii privind statutul functionarului public parlamentar, iar astfel au aparut pensiile speciale pentru angajatii celor doua Camere - si nu doar pentru alesi. De asemenea, atunci fusese introdus un articol care prevedea ca printre beneficiarii pensiilor speciale sa fie si functionarii CCR sau ai Consiliului Legislativ.

Aberatia zilei: Ciocoi vechi si noi, la Ministerul de Interne - Pensionati cu pensii uriase si reangajati imediatAberatia zilei: Sa muncesti doar 2 luni din 8 si sa obtii peste 3.000 de euro lunar, plus pensie specialaAnomaliile grave ale pensiilor speciale: Cum au ajuns femei de serviciu sa castige de doua ori mai mult decat mediciCe prevede OUG privind pensiile speciale - tot mai multe categorii de pensionari sunt incluse ...citeste mai departe despre "Florin Iordache pregateste noi pensii speciale. Spune ca nu s-au dat pana acum dintr-o "omisiune"" pe Ziare.com

#Florin Iordache pensii speciale, #Iordache proiect lege pensii speciale, #pensii speciale AEP , #Stiri Guvern